Vesti - Jul 2015

Udovičić: 15 novih radnih mesta za mlade u Nišu

Datum: 30.07.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je danas u Nišu DELI centar za kreativno delovanje u kojem će biti smešteno 15 novoosnovanih kompanija iz oblasti kreativnih industrija.
Detaljnije

Peruničić otvorio terene u Krupnju i Ljuboviji

Datum: 28.07.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić svečano je otvorio rekonstuisane i adaptirane male sportske terene za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, u Krupnju i Ljuboviji.
Detaljnije

Udovičić pozvao mlade da se prijave na volonterske kampove

Datum: 21.07.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je Međunarodni volonterski kamp u Bečeju u okviru kojeg mladi rade na uređenju zapuštenih i neuređenih delova Goranskog parka, a pored radnog dela učestvuju i na ekološkom seminaru
Detaljnije

Milion evra iz Brisela za omladinske projekte iz Srbije

Datum: 21.07.2015 | Kategorija: Omladina,

Nakog velikog broja poslatih projekata u Brisel, u okviru prvog poziva za zapadni Balkan u okviru Erazmus+: Mladi u akciji, organizacije iz Srbije su postigle novi rekord i imale ubedljivo najveći broj odobrenih projekata na Balkanu, a samim tim dobile i najviše sredstava za njihovo realizovanje!
Detaljnije

Borovčanin: Više novca iz evropskih fondova za mlade

Datum: 16.07.2015 | Kategorija: Omladina,

Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin izjavio je nakon sastanka ERAZMUS+ komiteta Evropske komisije da u prvom roku za ovaj program više od polovine podnetih projekata sa Balkana dolazi iz Srbije.
Detaljnije

Raspisan konkurs fonda za studije u inostranstvu

Datum: 15.07.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina, Omladina konkursi,

Ministarstvo omladine i sporta sa zadovoljstvom saopštava da je danas, 15. jula 2015. godine, Fond za mlade talente Republike Srbije raspisao Konkurs za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2015/2016. godinu.
Detaljnije

Ministarstvo omladine i sporta dobitnik Srebrne plakete za kontinuiranu i nesebičnu podršku razvoju sporta i sportskog turizma na teritoriji opštine Vrnjačka Banja

Datum: 15.07.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je obeležavanju Dana opštine Vrnjačka Banja. U hotelu ,,Zvezda“ održana je sednica SO Vrnjačka Banja kojoj su prisustvovali predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i predstavnici opštine.
Detaljnije

Dodela nagrada Fondacije ,,Dragica Nikolić“

Datum: 14.07.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je danas ceremoniji uručenja nagrada Fondacije ,,Dragica Nikolić“ pobednicima međunarodnih i republičkih takmičenja završnih razreda osnovnih i srednjih škola Srbije. Đacima su dodeljene pohvalnice i laptop računari.
Detaljnije

Stranica 1 od 3