Milion evra iz Brisela za omladinske projekte iz Srbije

Redovan rad na informisanju i podizanju kapaciteta mladih i omladinskih udruženja, kome je posvećena kontakt tačka "Hajde da", uz podršku Ministarstva omladine i sporta, ponovo je dao zavidne rezultate – uspešan trend koji je započet sa korišćenjem EU programa za mlade „Mladi u akciji“ nastavljen je i u sklopu novog EU programa za obrazovanje, trening, omladinu i sport „ERAZMUS+“!

Sa zadovoljstvom ističemo da je u prvoj grant rundi od pristiglih 149 predloga projekata, skoro 60% bilo iz Srbije, a posebno smo ponosni na činjenicu da su od 43 podržana projekta 26 iz naše zemlje, što znači da će više od milion evra biti uloženu u realizaciju omladinskih ideja i inicijativa iz Srbije.

Serija obuka za pripremu predloga projekata, korišćenje dostupnih mogućnosti iz programa ERAZMUS+ i pravilnog sprovođenja odobrenih projekata nastavlja se i tokom 2015. godine, te vas pozivamo da redovno pratite pozive za obuke i odazovete se, ukoliko smatrate da su i vaše ideje u skladu sa prioritetima programa ERAZMUS+.

Ukupan broj podnetih projekata u prvoj rundi iz zemalja zapadnog Balkana:

-        Albanija: 27

-        Bosna i Hercegovina: 15

-        Kosovo: 8

-        Crna Gora: 14

-        Srbija: 85.

Više o samom Programu možete naći na sledećoj stranici http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm. Sledeći rok za predaju projekata je 2. septembar 2015. do podneva.

Top