Državni sekretari

Predrag Peruničić

državni sekretar za sport

perun 8Rođen je 27. juna 1967. godine u Pljevljima, Crna Gora. Završio je Ekonomski fakultet.

Vrhunski sportista, nekadašnji rukometni reprezentativac Jugoslavije i Srbije i Crne Gore i nosilac nacionalnog priznanja Srbije iza sebe ima više od 20 godina sportske karijere, koju je započeo u Rudaru iz Pljevalja.

Ima 12 osvojenih trofeja, među kojima su posebni trofej na Evropskom prvenstvu i Svetskom kupu, koji su obeležili njegov život, ali i velike utakmice.

Sa reprezentacijom je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Španiji 1996. godine, srebrnu medalju na Svetskom kupu 1992. godine u Švedskoj i 12 nacionalnih šampionskih titula Jugoslavije/Srbije i Crne Gore.

Igrao je u klubovima Rudar, Lovćen, Vojvodina, Partizan, Crvena zvezda, Rajan sport klub iz Dohe, kao i u nekoliko klubova Bundes lige.

Sa Partizanom i Crvenom zvezdom osvojio je „duplu krunu“. Nakon završetka rukometne karijere bio je izvršni direktor RK Crvena zvezda i direktor SC Voždovac.

Darko Stanić

državni sekretar

 

Darko Stanić je diplomirani menadžer u sportu, rođen u Mojkovcu, 8. oktobra 1978. godine.

Rukometom je počeo da se bavi sa 12 godina u svom rodnom mestu. Nastupao je za RK "Brskovo" - Mojkovac, RK "Lovćen" - Cetinje, RK "Berene" iz Berana. Od 2002. godine postao je član RK "Crvene Zvezde" - Beograd sa kojom je 2004. godine osvojio duplu krunu kao kapiten.

Potom je izašao na međunarodnu scenu i to prvo u Švajcarskoj za "Grasshopper Club Zurich", zatim "Cimos Koper" u Sloveniji, sa kojim je dva puta osvojio Kul Slovenije, naslov državnog prvaka i Čelendž kup EHF-a, sa RK "Metalurg" iz Skoplja je dva puta bio državni prvak, osvajač KUP-a Makedonije i dva puta igrao u 1/4 finalu Lige šampiona EHF-a. Potom sledi "Rajn-Nekar Leven" Nemačka. Poslednje dve godine je nastupao za "El Jaish" iz Katara, sa kojim je poneo dva puta titulu prvaka države i osvojio više nacionalnih Kupova. Azijsku ligu šampiona je osvojio sa klubom "Lekhwiya".

Više puta je proglašavan za najboljeg golmana kako u domaćem, tako i u inostranim prvenstvima. Pored naše zemlje, jednom u Švajcarskoj, dva puta u Sloveniji i dva puta u Makedoniji. Slede proglašenja za najboljeg golmana i to Seha lige u takmičarskoj 2012/13. godini, kao i u Ligi šampiona EHF-a, u sezoni 2013/14. godine.

Za nacionalnu selekciju Srbije nastupio je 103 puta. Na Evropskom prvenstvu 2012. osvojio je srebrnu medalju i zvanično proglašen za najboljeg golmana Evropskog prvenstva.

U periodu od 2011. do 2014. godine u RK "Metalurg" iz Skollja bio je angažovan u sektoru Marketing i odnosi sa javnošću, što je rezultiralo zvaničnim proglašenjem "RK Metalurg" kao najbolji brend u Makedoniji.

Govori engleski jezik.

Dobitnik je nacionalnog priznanja Republike Srbije.

 

 

 

Nazad