Vesti - Januar 2015

Srbija domaćin Svetskog školskog prvenstva u odbojci

Datum: 30.01.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Srbija će 2016. godine biti domaćin Svetskog školskog prvenstva u odbojci, najveće globalne manifestacije u školskom sportu. Na prvenstvu će se takmičiti 64 ekipe iz 32 zemlje. Učestvovaće 768 učenika srednjih škola rođenih između 1996. i 1998.godine i biće odigrano 448 utakmica u 12 beogradskih sportskih sala.
Detaljnije

 Otpakivanje kulturnih paketa mladih: KZM Obrenovac u poseti KZM Bujanovac

Datum: 30.01.2015 | Kategorija: Omladina,

Centralni događaj regionalne razmene mladih iz Bujanovca i Obrenovca u okviru projekta "Otpakivanje 2014/15"  održan  je u bujanovačkoj Kancelariji za mlade.
Detaljnije

Država štiti sportiste od dopinga kao negativne pojave u sportu

Datum: 28.01.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Novi zakon o antidopingu, u potpunosti usaglašen sa Svetskim antidoping kodeksom, stupio je na snagu 1. januara. To je bio povod da ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poseti Antidoping agenciju Srbije i uveri se kako stvari funkcionišu u praksi i da li su sportisti upoznati sa novim pravilima.
Detaljnije

Nacionalni gimnastički centar - Kostolac spreman za međunarodna takmičenja

Datum: 27.01.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Srbija je dobila novi Nacionalni gimnastički centar u Kostolcu koji sada ispunjava sve uslove za organizaciju međunarodnih takmičenja.
Detaljnije

Širenje srpsko-ruskog prijateljstva kroz sport    

Datum: 26.01.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas s Natalijom Rogozinom, apsolutnom svetskom šampionkom u ženskom boksu od 2004. do 2010. godine. Udovičić i Rogozina razgovarali su o širenju srpsko-ruskog prijateljstva kroz sport, s posebnim akcentom na borilačke veštine u kojima su obe nacije veoma talentovane.
Detaljnije

Podrška  regionalnoj  inkluzivnoj omladinskoj inicijativi

Datum: 26.01.2015 | Kategorija: Omladina,

Završna konferencija projekta „Regionalna inkluzivna omladinska inicijativa u Srbiji“ održana je u Domu omladine u organizaciji Udruženja studenata sa hendikepom. Projekat je finasijski podržalo Ministarstvo omladine i sporta.
Detaljnije

Reakcija na saopštenja Plivačkog saveza Srbije 

Datum: 24.01.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Molimo celokupnu sportsku javnost, posebno sve one koji su u plivanju, da posle ovakvih izjava čelnih ljudi Plivačkog saveza preispitaju svoju odluku da upravo njima poklone svoje poverenje da rukovode ovim savezom. Država, sa svoje strane, upravo suprotno od onoga što tvrdi rukovodstvo Saveza, želi i traži rešenja da se plivanju pomogne. Odgovorno tvrdimo da će se naši plivači naći na Olimpijskim igrama i da sportisti neće ispaštati.
Detaljnije

Francuske stipendije za najbolje studente

Datum: 23.01.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Dvadesetpetoro stipendista Fonda za mlade talente dobilo je i dodatne stipendije francuske Vlade.
Detaljnije

Efekti usluga karijernog vođenja i savetovanja po zapošljivost mladih

Datum: 23.01.2015 | Kategorija: Omladina,

U organizaciji Beogradske otvorene škole u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta danas je u Beogradu održana konferencija „Zapošljavanje mladih i karijerno vođenje i savetovanjeˮ povodom predstavljanja rezultata istraživanja o merenju efekata karijernog vođenja i savetovanja u pogledu zapošljivosti mladih.
Detaljnije

Zakon isti za sve, plivači neće ispaštati

Datum: 22.01.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Plivački savez Srbije izuzet je iz budžetskog finansiranja za naredne dve godine jer je pravosnažno osuđen od nadležnog suda zbog kršenja Zakona o sportu. 
Detaljnije

Stranica 1 od 3