Srbija domaćin Svetskog školskog prvenstva u odbojci

Tim povodom, u Srbiji se nalazi delegacija Međunarodne federacije za školski sport (ISF), koja je došla da se uveri u dobar tok priprema za takmičenje.

„Veoma smo srećni što je Srbija domaćin ovog takmičenja, jer ste sportska zemlja i zemlja odbojke. Ovo je ambiciozan projekat, odbojkaško takmičenje je naš najveći događaj. Iz svega što smo videli, sigurni smo da će prvenstvo biti organizovano na najvišem nivou. Zahvalni smo Vladi Srbije i Ministarstvu omladine i sporta što su stali iza ovog projekta“, poručio je generalni sekretar ISF-a Jan Kolen na današnjem radnom sastanku u Ministarstvu omladine i sporta na kojem je s predsednikom Saveza za školski sport Srbije Željkom Tanaskovićem i šefom kabineta ministra omladine i sporta Unom  Pavlović razgovarao o organizacionim detaljima predstojećeg šampionata.

Šefica kabineta ministra omladine i sporta izrazila je uverenje da će Savez za školski sport, kao organizator, dobro odgovoriti na izazov koji ima pred sobom. „Razvoj školskog sporta je jedan od prioriteta u radu Ministarstva omladine i sporta, jer doprinosi razvoju dobrih navika i zdravih stilova života kod dece, koja danas, nažalost, više vremena provode u kući, nego u rekreaciji. U okviru svojih mogućnosti, Ministarstvo će pružiti svu podršku da Svetsko školsko prvenstvo u odbojci bude organizovano na najbolji način“, kazala je Una Pavlović.

Predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković poručio je da je predstojeće takmičenje prilika da se Srbija još jednom dokaže kao dobar domaćin velikih međunarodnih takmičenja. „To je veliki događaj i šansa. Tokom organizacije, trudićemo se da obuhvatimo što više mladih, ne samo onih koji treniraju odbojku, već ćemo deci dati šansu da se i kao volonteri, vodiči, i kroz druge funckije u takmičenju, upoznaju s prednostima koje nosi bavljenje sportom“, rekao je Tanasković.

 

Šampionat u brojkama

768 učenika 12 sportskih sala 64 šefova delegacija
448 utakmica 128 sudija 12 članova ISF-a
64 ekipe 128 profesora 1164 članova delegacija
32 države 128 pratilaca ekipa više od 100 volontera
   
Top