Вести - Јануар 2015

Србија домаћин Светског школског првенства у одбојци

Датум: 30.01.2015 | Категорија: Активности, Спорт,

Србија ће 2016. године бити домаћин Светског школског првенства у одбојци, највеће глобалне манифестације у школском спорту. На првенству ће се такмичити 64 екипе из 32 земље. Учествоваће 768 ученика средњих школа рођених између 1996. и 1998.године и биће одиграно 448 утакмица у 12 београдских спортских сала.
Детаљније

 Отпакивање културних пакета младих: КЗМ Обреновац у посети КЗМ Бујановац

Датум: 30.01.2015 | Категорија: Омладина,

Централни догађај регионалне размене младих из Бујановца и Обреновца у оквиру пројекта "Отпакивање 2014/15"  одржан  je у бујановачкој Канцеларији за младе.
Детаљније

Држава штити спортисте од допинга као негативне појаве у спорту

Датум: 28.01.2015 | Категорија: Активности, Спорт,

Нови закон о антидопингу, у потпуности усаглашен са Светским антидопинг кодексом, ступио је на снагу 1. јануара. То је био повод да министар омладине и спорта Вања Удовичић посети Антидопинг агенцију Србије и увери се како ствари функционишу у пракси и да ли су спортисти упознати са новим правилима.
Детаљније

Национални гимнастички центар - Костолац спреман за међународна такмичења

Датум: 27.01.2015 | Категорија: Активности, Спорт,

Србија је добила нови Национални гимнастички центар у Костолцу који сада испуњава све услове за организацију међународних такмичења.
Детаљније

Ширење српско-руског пријатељства кроз спорт    

Датум: 26.01.2015 | Категорија: Активности, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас с Наталијом Рогозином, апсолутном светском шампионком у женском боксу од 2004. до 2010. године. Удовичић и Рогозина разговарали су о ширењу српско-руског пријатељства кроз спорт, с посебним акцентом на борилачке вештине у којима су обе нације веома талентоване.
Детаљније

Подршка  регионалној  инклузивној омладинској иницијативи

Датум: 26.01.2015 | Категорија: Омладина,

Завршна конференција пројекта „Регионална инклузивна омладинска иницијатива у Србији“ одржана је у Дому омладине у организацији Удружења студената са хендикепом. Пројекат је финасијски подржало Министарство омладине и спорта.
Детаљније

Реакција на саопштења Пливачког савеза Србије 

Датум: 24.01.2015 | Категорија: Активности, Спорт,

Молимо целокупну спортску јавност, посебно све оне који су у пливању, да после оваквих изјава челних људи Пливачког савеза преиспитају своју одлуку да управо њима поклоне своје поверење да руководе овим савезом. Држава, са своје стране, управо супротно од онога што тврди руководство Савеза, жели и тражи решења да се пливању помогне. Одговорно тврдимо да ће се наши пливачи наћи на Олимпијским играма и да спортисти неће испаштати.
Детаљније

Француске стипендије за најбоље студенте

Датум: 23.01.2015 | Категорија: Активности, Омладина,

Двадесетпеторо стипендиста Фонда за младе таленте добило је и додатне стипендије француске Владе.
Детаљније

Ефекти услуга каријерног вођења и саветовања по запошљивост младих

Датум: 23.01.2015 | Категорија: Омладина,

У организацији Београдске отворене школе у сарадњи са Министарством омладине и спорта данас је у Београду одржана конференција „Запошљавање младих и каријерно вођење и саветовањеˮ поводом представљања резултата истраживања о мерењу ефеката каријерног вођења и саветовања у погледу запошљивости младих.
Детаљније

Закон исти за све, пливачи неће испаштати

Датум: 22.01.2015 | Категорија: Активности, Спорт,

Пливачки савез Србије изузет је из буџетског финансирања за наредне две године јер је правоснажно осуђен од надлежног суда због кршења Закона о спорту. 
Детаљније

Страница 1 од 3

Архива вести