Vesti - Decembar 2016

Šesta sednica Saveta za mlade održana u novom sastavu

Datum: 30.12.2016 | Kategorija: Omladina,

Šesta sednica Saveta za mlade održana je u sredu 28. decembra 2016. godine u Palati Srbija u izmenjenom sastavu, imajući u vidu konstituisanje novih vlada na republičkom i pokrajinskom nivou. Prisutnima su predstavnjene ključne aktivnosti u oblasti omladine tokom 2016. godine kao i planirane aktivnosti i budžet za 2017. godinu. Poseban akcenat stavljen je na rad na izmenama i dopunama Zakona o mladima.

Detaljnije

Objavljen Konkurs za stipendiranje studija u Republici Srbiji

Datum: 28.12.2016 | Kategorija: Omladina, Omladina konkursi,

Ministarstvo omladine i sporta obaveštava studente da je u sredu, 28. decembra 2016. godine raspisan Konkurs za stipendiranje do 850 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, za školsku 2016/17. godinu.

Detaljnije

Obeležena najuspešnija, istorijska sportska, 2016. godina: Udovičić sa osvajačima medalja!

Datum: 27.12.2016 | Kategorija: Sport,

Najuspešnija, istorijska sportska 2016. godina obeležena je zajedničkim druženjem ministra omladine i sporta Vanje Udovičića sa osvajačima medalja koji su na najlepši mogući način predstavili Srbiju u svetu i sa najvećim promoterima njihovih uspeha, predstavnicima medija.

Detaljnije

Udovičić: Ovo je istorijska godina za srpski sport!

Datum: 26.12.2016 | Kategorija: Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je danas u Beogradu svečanoj sednici skupštine Sportskog saveza Srbije.

Detaljnije

Rezultati Javnog konkursa za informisanje i podizanje kapaciteta mladih za aktivnije učešće u EU programu ERAZMUS+ u Republici Srbiji

Datum: 23.12.2016 | Kategorija: Omladina,

Ministarstvo omladine i sporta donelo je odluku o dodeli finansijskih sredstava za za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za informisanje i podizanje kapaciteta mladih za aktivnije učešće u EU programu ERAZMUS+ u Republici Srbiji.

Detaljnije

Udovičić o primeni novog Zakona o sportu

Datum: 16.12.2016 | Kategorija: Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je danas u Nišu okruglom stolu na temu finansiranja programa u oblasti sporta u jedinicama lokalne samouprave.

Detaljnije

Pomoćnik ministra Snežana Klašnja na obeležavanju 70 godina rada medicinske škole „Dr Andra Jovanović“ u Šapcu

Datum: 15.12.2016 | Kategorija: Omladina,

Pomoćnik ministra Snežana Klašnja boravila je 14. decembra u Medicinskoj školi "Dr Andra Jovanović" Šabac u okviru obeležavanja jubileja - 70 godina uspešnog rada. 

Detaljnije

Donacija Vlade Japana Džudo savezu Srbije

Datum: 14.12.2016 | Kategorija: Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je ceremoniji potpisivanja ugovora o donaciji Vlade Japana Džudo savezu Srbije. Ugovor o donaciji potpisali su Nj.E. Đuići Takahara, ambasador Japana i Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.

Detaljnije

Stranica 1 od 2