Objavljen Konkurs za stipendiranje studija u Republici Srbiji

Ove godine na inicijativu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića broj stipendista na osnovnim studijama je povećan sa 800 na 850. Imajući u vidu navedeno povećanje broja stipendista, po navedenom konkursu biće stipendirano ukupno 1250 studenata na završnim godinama studija na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, od čega će stipendije dobiti 850 studenata završnih godina osnovnih akademskih studija i 400 studenata završnih godina master akademskih studija.

Tekst konkursa, koji je danas objavljen i u dnevnom listu „Politika“, obavezan obrazac za konkurisanje i preostalu obaveznu konkursnu dokumentaciju možete preuzeti OVDE.

Konkurs za stipendiranje do 850 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, za školsku 2016/17. godinu biće otvoren do 27. januara 2017. godine.

Od kada je u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta, Fond za mlade talente je stipendirao blizu 8500 studenata koji svoje studije nastavili na fakultetima i univerzitetima čiji je osnivač Republika Srbija, a ukupan broj stipendiranih i nagrađenih od 2008. godine do danas veći je od 20000 učenika srednjih škola i studenata.

Top