Vesti - Novembar 2016

Poziv za učešće u sagledavanju ostvarenosti Nacionalne strategije za mlade u 2015. godini

Datum: 29.11.2016 | Kategorija: Omladina,

Ministarstvo omladine i sporta je u oktobru 2016. godine započelo sa pripremom godišnjeg izveštaja o napretku u realizaciji Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade za 2015. godinu.

Detaljnije

Sajam sporta potvrdio status vodeće sportske manifestacije u regionu

Datum: 27.11.2016 | Kategorija: Bitne informacije, Sport,

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta, Predrag Peruniničić i direktor Sajma sporta, Nemanja Svjetličić, svečano su zatvorili Peti međunarodni Sajam sporta pod sloganom “Sport je zakon”.

Detaljnije

Udovičić o primeni novog Zakona o sportu

Datum: 26.11.2016 | Kategorija: Bitne informacije, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je danas  11. Nacionalnom seminaru Sportskog saveza Srbije na kome je glavna tema bila primena novog Zakona o sportu. Seminar se održao u okviru petog Međunarodnog sajma sporta.

Detaljnije

UDOVIČIĆ OTVORIO PETI MEĐUNARODNI SAJAM SPORTA

Datum: 25.11.2016 | Kategorija: Bitne informacije, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić svečano je otvorio Peti međunarodni Sajam sporta. Sajam sporta pod sloganom „Sport je zakon“ održava se u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije od 25. do 27. novembra 2016. na Beogradskom sajmu.

Detaljnije

Održan stručni skup o karijernom vođenju i savetovanju

Datum: 24.11.2016 | Kategorija: Omladina,

U organizaciji Beogradske otvorene škole, u Beogradu je 23. novembra 2016. godine održana Nacionalna godišnja konferencija o karijernom vođenju i savetovanju. Na planu karijernog vođenja i savetovanjasrednje škole se suočavaju sa brojnim izazovima: kako da kvalitetno sprovode usluge informisanja i savetovanja, kako da ostvare efikasnu saradnju sa privredom, na koji način da uključe roditelje, te kako da mlade što bolje pripreme za tržište rada.

Detaljnije

Usvojena lista preliminarnih rezultata po konkursu za stipendiranje studija u inostranstvu za školsku 2016/17. godinu

Datum: 24.11.2016 | Kategorija: Omladina,

Fond za mlade talente pri Ministarstvu omladine i sporta sa zadovoljstvom saopštava da je na 69. sednici, održanoj 24. novembra 2016. godine doneta Odluka o usvajanju Liste preliminarnih rezultata po Konkursu za stipendiranje najboljih studenata drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2016/17. godinu.

Detaljnije

Peruničić: Sajam sporta iz godine u godinu bolji i posećeniji

Datum: 23.11.2016 | Kategorija: Sport,

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić istakao je da je  Međunarodni sajam sporta postao tradicionalna manifestacija koja je iz godine u godinu bolja i okuplja sve veći broj ljubitelja sporta.

Detaljnije

Prijem za mlade iz Albanije i Srbije koji učestvuju u programu razmene

Datum: 22.11.2016 | Kategorija: Omladina,

Misija OEBS-a u Srbiji, u saradnji sa OEBS Kancelarijom u Albaniji i u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije i Krovnom organizacijom mladih Srbije, kao i sa Ministarstvom za socijalna pitanja i mlade Albanije i njihovim Nacionalnim servisom za mlade, započela je sredinom ove godine realizaciju projekta „Podsticanje regionalnog povezivanja između omladinskih aktera Republike Srbije i Republike Albanijeˮ.

Detaljnije

Održan okrugli sto o važnosti globalnog obrazovanja za mlade

Datum: 18.11.2016 | Kategorija: Omladina,

U sklopu obeležavanja Nedelje globalnog obrazovanja (12-20. novembar 2016.) u petak, 18. novembra u EU info centru, održan je okrugli sto: „Važnost promocije globalnog obrazovanja među mladima”.

Detaljnije

Udovičić: Đorđe - pravi primer svim mladima

Datum: 17.11.2016 | Kategorija: Bitne informacije, Omladina,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić razgovarao je danas sa najboljim mladim naučnikom na svetu. Đorđe Ogrizović dobitnik je prestižne nagrade Svetske organizacije za zaštitu intelektualne svojine. Za najboljeg mladog naučnika na svetu proglašen je na 29. Međunarodnoj konferenciji mladih naučnika, nezvaničnom svetskom prvenstvu, za istraživanje načina prečišćavanje vode zagađene fenolom.

Detaljnije

Stranica 1 od 2