Вести - Новембар 2016

Одржан састанак Пододбора за истраживање, иновације, информационо друштво и социјалну политику у Бриселу

Датум: 30.11.2016 | Категорија: Некатегоризовано, Омладина,

У Бриселу је 29. и 30. новембра 2016. године одржан састанак Пододбора за истраживање, иновације, информационо друштво и социјалну политику Европске уније и Србије.
Детаљније

Позив за учешће у сагледавању остварености Националне стратегије за младе у 2015. години

Датум: 29.11.2016 | Категорија: Омладина,

Министарство омладине и спорта је у октобру 2016. године започело са припремом годишњег извештаја о напретку у реализацији Акционог плана за спровођење Националне стратегије за младе за 2015. годину.

Детаљније

Сајам спорта потврдио статус водеће спортске манифестације у региону

Датум: 27.11.2016 | Категорија: Битне информације, Спорт,

Државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта, Предраг Перуниничић и директор Сајма спорта, Немања Свјетличић, свечано су затворили Пети међународни Сајам спорта под слоганом “Спорт је закон”.

Детаљније

Удовичић o примени новог Закона о спорту

Датум: 26.11.2016 | Категорија: Битне информације, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовао је данас  11. Националном семинару Спортског савеза Србије на коме је главна тема била примена новог Закона о спорту. Семинар се одржао у оквиру петог Међународног сајма спорта.

Детаљније

УДОВИЧИЋ ОТВОРИО ПЕТИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ СПОРТА

Датум: 25.11.2016 | Категорија: Битне информације, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић свечано је отворио Пети међународни Сајам спорта. Сајам спорта под слоганом „Спорт је закон“ одржава се у организацији Спортског савеза Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије од 25. до 27. новембра 2016. на Београдском сајму.

Детаљније

Одржан стручни скуп о каријерном вођењу и саветовању

Датум: 24.11.2016 | Категорија: Омладина,

У организацији Београдске отворене школе, у Београду је 23. новембра 2016. године одржана Национална годишња конференција о каријерном вођењу и саветовању. На плану каријерног вођења и саветовањасредње школе се суочавају са бројним изазовима: како да квалитетно спроводе услуге информисања и саветовања, како да остваре ефикасну сарадњу са привредом, на који начин да укључе родитеље, те како да младе што боље припреме за тржиште рада.

Детаљније

Усвојена листа прелиминарних резултата по конкурсу за стипендирање студија у иностранству за школску 2016/17. годину

Датум: 24.11.2016 | Категорија: Омладина,

Фонд за младе таленте при Министарству омладине и спорта са задовољством саопштава да je на 69. седници, одржаној 24. новембра 2016. године донета Одлука о усвајању Листе прелиминарних резултата по Конкурсу за стипендирање најбољих студената другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2016/17. годину.

Детаљније

Перуничић: Сајам спорта из године у годину бољи и посећенији

Датум: 23.11.2016 | Категорија: Спорт,

Државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић истакао је да је  Међународни сајам спорта постао традиционална манифестација која је из године у годину боља и окупља све већи број љубитеља спорта.

Детаљније

Пријем за младе из Албаније и Србије који учествују у програму разменe

Датум: 22.11.2016 | Категорија: Омладина,

Мисија ОЕБС-а у Србији, у сарадњи са ОЕБС Канцеларијом у Албанији и у партнерству са Министарством омладине и спорта Републике Србије и Кровном организацијом младих Србије, као и са Министарством за социјална питања и младе Албаније и њиховим Националним сервисом за младе, започела је средином ове године реализацију пројекта „Подстицање регионалног повезивања између омладинских актера Републике Србије и Републике Албанијеˮ.

Детаљније

Одржан округли сто о важности глобалног образовања за младе

Датум: 18.11.2016 | Категорија: Омладина,

У склопу обележавањa Недеље глобалног образовања (12-20. новембар 2016.) у петак, 18. новембра у ЕУ инфо центру, одржан је округли сто: „Важност промоције глобалног образовања међу младима”.

Детаљније

Страница 1 од 2

Архива вести