Vesti - Oktobar 2016

Održan Nacionalni Erazmus+ informativni dan o mogućnostima za mlade

Datum: 28.10.2016 | Kategorija: Omladina,

U okviru Erazmus+ nedelje, koju je Fondacija Tempus organizovala u periodu od 24.do 28. oktobra 2016. godine, održan je Nacionalni informativni dan o omladinskoj komponenti Erazmus+ programa, 28. oktobra 2016. godine u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Detaljnije

Diplomatski pasoši srpskim šampionima

Datum: 27.10.2016 | Kategorija: Bitne informacije, Sport,

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić svečano je danas uručio diplomatske pasoše osvajačima medalja u individualnim sportovima na Olimpijskim igrama u Riju i Londonu, koji su time postali ambasadori dobre volje. Svečanosti su prisustvovali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.

Detaljnije

Održan sastanak sa GIZ evaluatorima u vezi sa realizacijom projekta „Podsticanje zapošljavanja mladihˮ

Datum: 26.10.2016 | Kategorija: Omladina,

U utorak, 25. oktobra 2016. godine održan je sastanak predstavnika Sektora za omladinu sa predstavnicima Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) u vezi sa realizacijom projekta „Podsticanje zapošljavanja mladihˮ, na temu unapređivanja sistema praćenja efekata projekta.

Detaljnije

Rezultati Javnog konkursa za razvoj i sprovođenje omladinske politike

Datum: 24.10.2016 | Kategorija: Omladina, Omladina konkursi,

Ministarstvo omladine i sporta donelo je odluku o dodeli finansijskih sredstava za programe i projekte podrške razvoju i sprovođenju omladinske politike.

Detaljnije

Udovičić na polaganju kamena temeljca za izgradnju Naučno-tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu

Datum: 23.10.2016 | Kategorija: Bitne informacije, Omladina,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je danas polaganju kamena temeljca za izgradnju Naučno-tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu.

Detaljnije

Održana konferencija „Važnost uloge omladinskog rada u razvoju i prepoznavanju kompetencija mladih za zapošljivost“

Datum: 21.10.2016 | Kategorija: Omladina,

NAPOR (Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada) uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije održala je juče konferenciju pod nazivom ”Važnost uloge omladinskog rada u razvoju i prepoznavanju kompetencija mladih za zapošljivost”. 

Detaljnije

Predstavljeni rezultati istraživanja o mogućnostima za unapređivanje preduzetništva mladih

Datum: 21.10.2016 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

U petak, 21. oktobra 2016. godine Ekonomski institut iz Beograda predstavio je rezultate i preporuke istraživanja: „Analiza regulatornog okvira preduzetništva tri najperspektivnije delatnosti, sa predlogom pojednostavljenja poslovanja za mlade preduzetnike”. Istraživanje je na zahtev Ministarstva omladine i sporta realizovano u okviru projekta PERFORM, a uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije.

Detaljnije

Potpisani ugovori sa 16 jedinica lokalne samouprave

Datum: 20.10.2016 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Lokalne samouprave spadaju u red najznačajnijih partnera Ministarstva omladine i sporta u ostvarivanju ciljeva Nacionalne strategije za mlade i Zakona o mladima. Ministarstvo omladine i sporta je, uključujući ovo potpisivanje ugovora, do sada finansiralo 462 projekata jedinica lokalnih samouprava sa oko 270 miliona dinara.

Detaljnije

Udovičić na besplatnim lekarskim pregledima i motoričkim testiranjima za decu u Beloj Palanci

Datum: 19.10.2016 | Kategorija: Bitne informacije, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao jebesplatnim lekarskim pregledima i motoričkim testiranjima za decu u SC „Banjica“u Beloj Palanci. U hali sportskog centra osim besplatnih pregleda održan je i javni čas  u okviru programa „Sport u škole“. Pored ministra omladine i sporta događaju je prisustvovao i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, kao i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović.

Detaljnije

Stranica 1 od 3