Udovičić na polaganju kamena temeljca za izgradnju Naučno-tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu

„Ponosan sam i srećan što kao ministar svih mladih imam to zadovoljstvo i čast da danas budem ovde, jer sam siguran da će istorija pamtiti današnji dan po velikim delima i uspesima koji će nastati baš na ovom mestu gde se danas nalazimo“, rekao je Udovičić.

Ova investicija vredna je 12,6 miliona evra, a 2018. godine planiran je završetak izgradnje objekta od 29 000 kvadratnih metara, od čega će 10 000 kvadrata biti za učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka, a ostatak prostora namenjen je kompanijama koje su proizašle iz tog fakulteta i koje će tu prema predviđanjima zaposliti oko 3 000 novih inženjera.

naucnotehns3

„Nauka je u korenu uspeha jedne države i centri poput ovog predstavljaju bazu razvoja naše zemlje. Ovakvim projektima pokazujemo kolika je briga svih nas i zato zajedno ulažemo u znanje, da svi mladi ostanu u Srbiji, jer budućnost koja pripada mladima naš je zajednički cilj“, zaključio je Udovičić.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik NS Miloš Vučević, dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački, kao i predstavnik izvođača radova Luiđi Navara.

Top