Vesti - Septembar 2015

Udovičić otvorio trim stazu i multifunkcionalni teren u Tutinu

Datum: 29.09.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je danas trim stazu i multifunkcionalni teren u Tutinu, koji je jedan od osam ovakvih terena čiju je izgradnju Ministarstvo omladine i sporta finansiralo ove godine.
Detaljnije

Za aktivnu starost: Otvorena osma Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba

Datum: 29.09.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je danas, u Vrnjačkoj banji, osmu Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba gde je poručio da su sport i rekreacija, tokom celog života, među najvažnijim činiocima zdravlja.
Detaljnije

Klašnja na sastanku Vladinih predstavnika za mlade u Luksemburgu

Datum: 28.09.2015 | Kategorija: Omladina,

Po završetku Omladinske konferencije Evropske unije (21-24. septembra 2015. godine), održan je dvodnevni sastanak predstavnika državnih organa zaduženih za mlade (24. i 25. septembar) uz učešće preko 60 predstavnika državnih organa, Evropske komisije i eksperata. Pomoćnik ministra za omladinu, Snežana Klašnja, bila je predstavnik Srbije na ovom sastanku.
Detaljnije

MOS dobio nagradu za doprinos afirmisanju prava na pristup informacijama od javnog značaja

Datum: 28.09.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina konkursi, Sport konkursi,

Danas je u Beogradu u organizaciji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Misije OEBS u Srbiji, Koalicije za slobodu pristupa informacijama, Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženja novinara Srbije uz učešće velikog broja predstavnika medija, udruženja građana, organa vlasti, kao i članova diplomatskog kora, održan skup posvećen obeležavanju Međunarodnog dana prava javnosti da zna, 28. septembar.
Detaljnije

Borovčanin u poseti eko kampu Tršić

Datum: 28.09.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin obratio se mladim volonterima u Eko kampu Tršić citirajući Vuka Karadžića “ne brini ti, moj brajko, hoće li narod propasti ili neće, nego radi ono što si kadar! Pa ako svaki uradi onoliko koliko je kadar, neće narod nikad propasti“.
Detaljnije

Deca iz Srbije na prijateljskoj fudbalskoj utakmici u Milanu, Dejan Stanković ponovo na terenu

Datum: 27.09.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina, Sport,

Mladi sportisti iz Srbije otputovali su u Milano na prijateljsku fudbalsku utakmicu sa vršnjacima iz Italije u okviru Kinder+sport projekta koji je globalnog karaktera i promoviše fizičku aktivnost među mlađim generacijama.
Detaljnije

Otvoren peti Evropski seniorski džudo kup "Srbija open"

Datum: 26.09.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je otvorio peti Evropski seniorski džudo kup “Srbija open“ koji organizuje Džudo savez Srbije i Džudo klub Crvena zvezda.
Detaljnije

Otvoren peti Evropski fitnes kongres

Datum: 25.09.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je svečano otvorio peti Evropski fitnes kongres koji organizuje Savez za rekreaciju i fitnes Srbije.
Detaljnije

Borovčanin podržao kampanju „1 od 5“ Saveta Evrope

Datum: 25.09.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinu, dočekao je danas predstavnike i volontere Incest trauma centra, predvođene Timom Kartrajtom, direktorom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu i Metjuom Mekvarišom, inicijatorom akcije „Hodam protiv seksualnog nasilja“, pružajući na taj način, u ime institucije, snažnu podršku borbi protiv seksualnog nasilja nad decom.
Detaljnije

Delegacija Republike Srbije na EU ministarskoj konferenciji za mlade

Datum: 25.09.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Ministarska konferencija za mlade Evropske unije, koja se organizuje u okviru predsedavanja Luksemburga Savetom ministara EU održana je u Luksemburgu od 21. do 24. septembra 2015. godine. U fokusu je bilo osnaživanje mladih za aktivnije učešće u demokratskom životu Evrope.
Detaljnije

Stranica 1 od 4