Udovičić otvorio trim stazu i multifunkcionalni teren u Tutinu

„Zašto su ovi tereni važni? Pre svega jer ih mogu koristiti svi – od profesionalnih sportista do rekreativaca. Voleo bih da svaki grad i opština imaju po jedan ovakav teren. Voleo bih, takođe, da kao što je danas, svakoga dana bude pun dece koja se bave sportom. To je razlog zašto ovo radimo“, rekao je Udovičić.

Udovičić - Tutin 1

On je istakao da se do sada pokazalo da je multisektorski pristup daleko učinkovitiji. „Takvim primerom došli smo do ovog terena zatvorenog tipa. Ulaganjem u više subjekata dobijaju se veći rezultati. Takođe, želim da istaknem da podjednako vodimo brigu o celoj Srbiji i ovim želimo da približimo Tutin Beogradu i pošaljemo jasnu sliku mladima o prisutnosti Vlade širom Srbije“, naglasio je Udovičić.

Udovičić - Tutin 2

On je podsetio da će Srbija do kraja godine dobiti Atletski stadion u Kruševcu i Dvoranu u Beogradu. Takođe, da su počeli radovi na sportskom centru Karataš, kao i da se planira izgradnja nacionalnog vaterpolo trening centra u Vrnjačkoj Banji, otvoren je novi olimpijski bazen u Rumi i radi se na uređenju 30 fudbalskih terena širom zemlje.

Udovičić - Tutin 3

„Sve su to vidljivi dokazi našeg rada i posvećenosti da svima obezbedimo što bolje uslove za bavljenje sportom. Naravno, želimo da dovedemo strane sportiste u Srbiju, želimo da održavamo ovde velika takmičenja, želimo da vrhunskim sportistima pružimo najbolje uslove – ali pre svega ovo radimo zbog naše dece i njihove budućnosti. Želimo da ih motivišemo da provode vreme napolju, sa svojim vršnjacima, baveći se sportom“, istakao je Udovičić.

Top