Vesti - Septembar 2014

Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba - za aktivnu i kreativnu starost 

Datum: 29.09.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

U Vrnjačkoj Banji danas je svečano otvorena Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba - najveći skup penzionera i ljudi trećeg doba u Srbiji. Pod sloganom „Za aktivnu i kreativnu starost“, više od 500 učesnika će se takmičiti u sedam sportova: štafeta, šah, streljaštvo, pikado, fudbal, košarka i ribolov.
Detaljnije

Borovčanin: Mladi regiona podržavaju formiranje Unije mladih zapadnog Balkana

Datum: 27.09.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin iskoristio je učešće na međunarodnoj konferenciji u Makedoniji „Evropske vrednosti za budućnost zemalja Jugoistočne Evrope“ kako bi predstavio inicijativu predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića o formiranju Unije mladih zapadnog Balkana. Mladi regiona prepoznali potencijal ideje i očekuju podršku svojih vlada.
Detaljnije

Konkursi za stipendiranje najboljih studenata   

Datum: 26.09.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Fond za mlade talente Ministarstva omladine i sporta uskoro raspisuje konkurs za stipendiranje do 800 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija.
Detaljnije

Peruničić: Sve spremno za turnir borilačkih veština

Datum: 26.09.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić primio je u svom kabinetu predstavnike Kjokušinkai federacije Irana i Kjokušinkai saveza Srbije, kao i predstavnike Ministarstva sporta Irana, povodom učešća reprezentacije Irana na „13. večeri borilačkih veština“.
Detaljnije

Konkursi za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora

Datum: 26.09.2014 | Kategorija: Omladina konkursi,

Ministarstvo omladine i sporta raspisuje konkurse za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora.
Detaljnije

Konkursi u oblasti omladinskog sektora

Datum: 26.09.2014 | Kategorija: Omladina,

Raspisana su tri konkursa za programe i projekte od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora.
Detaljnije

Potrebne kvalitetne usluge za mlade u lokalnim zajednicama

Datum: 25.09.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Danas je u Palati Srbije održan skup pod nazivom “Omladinski radnici u omladinskom klubu: od ideje do realizacije – Mladi su OK”, koji su organizovali Ministarstvo omladine i sporta, Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada (NAPOR), UNICEF i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).
Detaljnije

Inovativne preduzetničke ideje mladih

Datum: 25.09.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Ideja o ručnoj izradi sedla koje u sebi sadrži senzore za praćenje vitalnih funkcija konja osvojila je prvo mesto na nacionalnom finalu takmičenja srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama "Poslovni izazov". 
Detaljnije

Održan trening o nediskriminaciji i radu sa osetljivim grupama mladih

Datum: 23.09.2014 | Kategorija: Omladina,

Misija OEBS-a u Srbiji i Ministarstvo omladine i sporta, uz stručnu podršku Beogradskog centra za ljudska prava organizovali su od 23. do 26. septembra, sertifikovani obrazovni kurs za lokalne koordinatore/ke kancelarija za mlade i predstavnike/ce nevladinih organizacija na temu "Rad sa osetljivim grupama mladih i principi nediskriminacije".
Detaljnije

Udovičić: U Karatašu smešteno 300 ljudi 

Datum: 20.09.2014 | Kategorija: Aktivnosti,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da je u kampu Karataš kod Kladova trenutno smešteno više od 300 ljudi. Prema njegovim  rečima, ovaj centar je, čim se ukazala potreba, otvorio svoja vrata za stanovništvo evakuisano iz Tekije i pripadnike vojske koji pomažu ugroženima.
Detaljnije

Stranica 1 od 3