Вести - Септембар 2014

Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба - за активну и креативну старост 

Датум: 29.09.2014 | Категорија: Активности, Спорт,

У Врњачкој Бањи данас је свечано отворена Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба - највећи скуп пензионера и људи трећег доба у Србији. Под слоганом „За активну и креативну старост“, више од 500 учесника ће се такмичити у седам спортова: штафета, шах, стрељаштво, пикадо, фудбал, кошарка и риболов.
Детаљније

Боровчанин: Млади региона подржавају формирање Уније младих западног Балкана

Датум: 27.09.2014 | Категорија: Активности, Омладина,

Државни секретар за омладину Ненад Боровчанин искористио је учешће на међународној конференцији у Македонији „Европске вредности за будућност земаља Југоисточне Европе“ како би представио иницијативу председника Владе Републике Србије Александра Вучића о формирању Унијe младих западног Балкана. Млади региона препознали потенцијал идеје и очекују подршку својих влада.
Детаљније

Конкурси за стипендирање најбољих студената   

Датум: 26.09.2014 | Категорија: Активности, Омладина,

Фонд за младе таленте Министарства омладине и спорта ускоро расписује конкурс за стипендирање до 800 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 400 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија.
Детаљније

Перуничић: Све спремно за турнир борилачких вештина

Датум: 26.09.2014 | Категорија: Активности, Спорт,

Државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић примио је у свом кабинету представнике Кјокушинкаи федерације Ирана и Кјокушинкаи савеза Србије, као и представнике Министарства спорта Ирана, поводом учешћа репрезентације Ирана на „13. вечери борилачких вештина“.
Детаљније

Конкурси за програме и пројекте од јавног интереса у областима омладинског сектора

Датум: 26.09.2014 | Категорија: Омладина конкурси,

Министарство омладине и спорта расписује конкурсе за програме и пројекте од јавног интереса у областима омладинског сектора.
Детаљније

Конкурси у области омладинског сектора

Датум: 26.09.2014 | Категорија: Омладина,

Расписана су три конкурса за програме и пројекте од јавног интереса у области омладинског сектора.
Детаљније

Потребне квалитетне услуге за младе у локалним заједницама

Датум: 25.09.2014 | Категорија: Активности, Омладина,

Данас је у Палати Србије одржан скуп под називом “Омладински радници у омладинском клубу: од идеје до реализације – Млади су ОК”, који су организовали Министарство омладине и спорта, Национална асоцијација практичара/ки омладинског рада (НАПОР), УНИЦЕФ и Америчка агенција за међународни развој (УСАИД).
Детаљније

Иновативне предузетничке идеје младих

Датум: 25.09.2014 | Категорија: Активности, Омладина,

Идеја о ручној изради седла које у себи садржи сензоре за праћење виталних функција коња освојила је прво место на националном финалу такмичења средњошколаца у предузетничким вештинама "Пословни изазов". 
Детаљније

Одржан тренинг о недискриминацији и раду са осетљивим групама младих

Датум: 23.09.2014 | Категорија: Омладина,

Мисија ОЕБС-а у Србији и Министарство омладине и спорта, уз стручну подршку Београдског центра за људска права организовали су од 23. до 26. септембра, сертификовани образовни курс за локалне координаторе/ке канцеларија за младе и представнике/це невладиних организација на тему "Рад са осетљивим групама младих и принципи недискриминације".
Детаљније

Удовичић: У Караташу смештено 300 људи 

Датум: 20.09.2014 | Категорија: Активности,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић изјавио је да је у кампу Караташ код Кладова тренутно смештено више од 300 људи. Према његовим  речима, овај центар је, чим се указала потреба, отворио своја врата за становништво евакуисано из Текије и припаднике војске који помажу угроженима.
Детаљније

Страница 1 од 3

Архива вести