Vesti - Avgust 2014

Zadatak je da se omladina bavi sportom

Datum: 29.08.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izrazio je danas razočarenje zbog slabog odziva na javnoj raspravi o predlogu Strategije razvoja srpskog sporta i rekao da mu je žao što je najmanje zainteresovanih za ovu temu upravo u Beogradu.
Detaljnije

Otvoren internet park Blace

Datum: 28.08.2014 | Kategorija: Omladina,

Na platou ispred Kulturnog centra „Drainac“ upriličena je svečanost povodom zvaničnog puštanja u rad Internet parka Blace, koji je nastao kao aktivnost u okviru projekta neformalne grupe „Mladi entuzijasti Blaca“. Ovaj projekat sproveden je u okviru Programa Mladi su zakon, koji se petu godinu za redom sprovodi u 26 okruga u Srbiji.
Detaljnije

Strategija razvoja sporta - temelj za budućnost srpskog sporta

Datum: 27.08.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Predlog nacionalne strategije razvoja sporta do 2018. godine predstavljen je danas sportskoj javnosti u Novom Sadu. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je na javnoj raspravi o ovom dokumentu poručio da Strategija postavlja ciljeve i stvara čvrstu osnovu za budućnost sporta u Srbiji.
Detaljnije

Borovčanin: Snaga omladinskog volonterizma

Datum: 26.08.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

257 omladinskih volonterskih projekata iz 25 okruga Srbije, od avgusta do kraja godine, promoviše humanost kroz program „Mladi su zakon“. Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, resurs centrima i lokalnim partnerima organizovalo je ukupno 25 međunarodnih kampova i lokalnih akcija za pomoć stanovništvu pogođenom poplavama.
Detaljnije

Peruničić: Država pokazala da veruje u paraolimpijce

Datum: 26.08.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić danas je bio domaćin svečanog prijema za paraolimpijsku reprezentaciju Srbije koja je na Evropskom prvenstvu u atletici u Svonsiju osvojila pet srebrnih i jednu bronzanu medalju. Atletičari paraolimpijci time su potvrdili istorijski uspeh postignut na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. Rezultat s EP u atletici, uz dve srebrne medalje osvojene na Svetskom prvenstvu u streljaštvu koje je održano u julu, daje osnovu da se naš paraolimpijski tim može nadati uspešnom nastupu na Paraolimpijskim igrama u Riju.
Detaljnije

Udovičić čestitao vaterpolistima osvajanje triple krune

Datum: 24.08.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je danas vaterpolo reprezentaciji Srbije osvajanje Svetskog kupa u Kazahstanu pobedom nad Mađarskom.
Detaljnije

Vučić: Hvala Velji, imaću čime da se pohvalim u Berlinu

Datum: 22.08.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić priredili su danas prijem za dvostrukog šampiona Evrope u plivanju Velimira Stjepanovića, čestitali mu na velikom uspehu i poručili da od njega očekuju najmanje dve medalje sa Olimpijskih igara u Riju 2016.
Detaljnije

Počela sa radom radna grupa za izradu Nacionalne strategije za mlade 2015-2025

Datum: 21.08.2014 | Kategorija: Omladina,

Ministarstvo omladine i sporta je u skladu sa svojim nadležnostima i planiranim aktivnostima u 2014. godini započelo proces izrade Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine i akcionog plana za period od 2015. do 2018. godine.
Detaljnije

Udovičić čestitao Stjepanoviću osvajanje zlata na 200 metara

Datum: 20.08.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je plivaču Velimiru Stjepanoviću osvajanje medalje na 200 metara na Evropskom prvenstvu u Berlinu.
Detaljnije

Stranica 1 od 4