Вести - Август 2014

Задатак је да се омладина бави спортом

Датум: 29.08.2014 | Категорија: Активности, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић изразио је данас разочарење због слабог одзива на јавној расправи о предлогу Стратегије развоја српског спорта и рекао да му је жао што је најмање заинтересованих за ову тему управо у Београду.
Детаљније

Отворен интернет парк Блаце

Датум: 28.08.2014 | Категорија: Омладина,

На платоу испред Културног центра „Драинац“ уприличена је свечаност поводом званичног пуштања у рад Интернет парка Блаце, који је настао као активност у оквиру пројекта неформалне групе „Млади ентузијасти Блаца“. Овај пројекат спроведен је у оквиру Програма Млади су закон, који се пету годину за редом спроводи у 26 округа у Србији.
Детаљније

Стратегија развоја спорта - темељ за будућност српског спорта

Датум: 27.08.2014 | Категорија: Активности, Спорт,

Предлог националне стратегије развоја спорта до 2018. године представљен је данас спортској јавности у Новом Саду. Министар омладине и спорта Вања Удовичић је на јавној расправи о овом документу поручио да Стратегија поставља циљеве и ствара чврсту основу за будућност спорта у Србији.
Детаљније

Боровчанин: Снага омладинског волонтеризма

Датум: 26.08.2014 | Категорија: Активности, Омладина,

257 омладинских волонтерских пројеката из 25 округа Србије, од августа до краја године, промовише хуманост кроз програм „Млади су закон“. Министарство омладине и спорта у сарадњи са Младим истраживачима Србије, ресурс центрима и локалним партнерима организовало је укупно 25 међународних кампова и локалних акција за помоћ становништву погођеном поплавама.
Детаљније

Перуничић: Држава показала да верује у параолимпијце

Датум: 26.08.2014 | Категорија: Активности, Спорт,

Државни секретар за спорт Предраг Перуничић данас је био домаћин свечаног пријема за параолимпијску репрезентацију Србије која је на Европском првенству у атлетици у Свонсију освојила пет сребрних и једну бронзану медаљу. Атлетичари параолимпијци тиме су потврдили историјски успех постигнут на Параолимпијским играма у Лондону 2012. Резултат с ЕП у атлетици, уз две сребрне медаље освојене на Светском првенству у стрељаштву које је одржано у јулу, даје основу да се наш параолимпијски тим може надати успешном наступу на Параолимпијским играма у Рију.
Детаљније

Удовичић честитао ватерполистима освајање трипле круне

Датум: 24.08.2014 | Категорија: Активности, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је данас ватерполо репрезентацији Србије освајање Светског купа у Казахстану победом над Мађарском.
Детаљније

Вучић: Хвала Вељи, имаћу чиме да се похвалим у Берлину

Датум: 22.08.2014 | Категорија: Активности, Спорт,

Председник Владе Србије Александар Вучић и министар омладине и спорта Вања Удовичић приредили су данас пријем за двоструког шампиона Европе у пливању Велимира Стјепановића, честитали му на великом успеху и поручили да од њега очекују најмање две медаље са Олимпијских игара у Рију 2016.
Детаљније

Почела са радом радна група за израду Националне стратегије за младе 2015-2025

Датум: 21.08.2014 | Категорија: Омладина,

Министарство омладине и спорта је у складу са својим надлежностима и планираним активностима у 2014. години започело процес израде Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године и акционог плана за период од 2015. до 2018. године.
Детаљније

Удовичић честитао Стјепановићу освајање злата на 200 метара

Датум: 20.08.2014 | Категорија: Активности, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је пливачу Велимиру Стјепановићу освајање медаље на 200 метара на Европском првенству у Берлину.
Детаљније

Страница 1 од 4

Архива вести