Перуничић: Држава показала да верује у параолимпијце

„Параолимпијци су нас већ навикли на овакве сусрете имајући у виду одличне резултате које праве ове године. Њихови успеси показују да систем параолимпијског спорта у Србији функционише и да стратегија и циљеви које смо поставили дају резултате. Колико нам је важан спорт особа с инвалидитетом најбоље говори чињеница да је за Параолимпијски комитет ове године из буџета опредељено 42 милиона динара, што је за 70 одсто више него 2013. Држава и Министарство верују у ове момке, и желим им да наставе истим темпом, јер су они одличан пример за све спортисте како трудом, снагом и правим односном према спорту може да се направи врхунски резултат“, рекао је Перуничић.

Председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић захвалио је Влади Србије и Министарству на увећању овогодишњег буџета за спортисте с инвалидитетом. „Ови момци су двоструки спортисти – већ су победили једног великог противникасавладавши свој инвалидитет – а онда су изашли на светску сцену и донели резултат својој држави. Обећавамо да ћемо и у наредном периоду радити с истом озбиљношћу и посвећеношћу“, казао је Мићовић.

Селектор и тренер атлетске параолимпијске репрезентације Властимир Голубовић изразио је уверење да ће његови такмичари наставити да нижу успехе и на предстојећим такмичењима и да ће „у Рију бити бар оволико медаља“.

На Европском првенству у Свонсију Милош Митић је освојио сребро у бацању чуња, Слободан Милетић сребро у бацању диска, а Милош Зарићсребро у бацању копља. Сребрну медаљу је освојио и Милош Грлица у бацању копља.

Капитен репрезентације Драженко Митровић који се окитио с два одличја – сребрном медаљом у бацању кугле и бронзаном у бацању копља, рекао је да је поносан на резултате својих колега.

„Ово су млади момци, који су тек у успону и већ праве резултате. Надам се да ће с такмичења у будућности бити још више медаља“, поручио је Митровић.

Top