Задатак је да се омладина бави спортом

"Сви смо ту да водимо рачуна и бригу о спорту, младима и будућности Србије. Желели смо да добијемо конструктивне идеје како бисмо могли да унапређујемо систем спорта у Србији, јер ова Страрегија се односи на све и тражи од нас труд и одрицање како бисмо побољшали здравље нације", рекао је Удовичић.

Удовичић нагласио да претходна статегија спорта није завршена до краја и да би овим новим документом она требало да се заокружи.

Помоћник министра омладине и спорта Драган Атанасов нагласио је да ће три основне тачке претходне Стратегије - врхунски спорт, школски спорт и развој инфраструктуре - бити употпуњен новим сегментом - унапређењем рекреативног спорта.

Атанасов је такође рекао да у Србији постоји интересовање младих за бављање спортом и рекреацијом.

"Код нас је тај проблем везан за недостатак објеката, док у Европи млади не показају интересовање, иако имају све услове за то. Наш задатак је да омладину приволимо да вежбају бар три пута недељно", рекао је Атанасов.

Јавна расправа о Стратегији развоја српског спорта завршава се 31. августа, а до сада су скупови одржани у Сомбору, Крагујевцу, Нишу, Новом Саду и Београду.

Top