Udovičić: Rečeno – urađeno!

„Ono što je rečeno to je i urađeno. Premijer je obećao vaterpolistima da će se nagrade isplatiti u roku od sedam dana. S ponosom mogu da kažem da se na današnji dan nijednom sportisti ne duguje ni jedan jedini dinar. Svi sportisti dobili su nagrade u skladu sa zakonom, za sve ono što su učinili za Srbiju“, rekao je Udovičić.

On je na primeru košarkašica i vaterpolista objasnio da novčane nagrade za njihove uspehe nisu male. Košarkašice dobijaju po 20.000, a vaterpolisti po 30.000 evra.

„To jesu veliki iznosi, ali smatram da su ih naši sportisti apsolutno i zaslužili. Želim da se zahvalim premijeru i drugim članovima Vlade, što su prepoznali značaj sporta i činjenicu da sport jeste najbolji način da promovišemo Srbiju u svetu. Od srca im se zahvaljujem, i kao ministar i kao dojučerašnji sportista, kao neko ko živi sport i zna koliko ovo znači sportistima. Pomerili smo sve granice isplaćivanjem nagrada u roku od pet dana“, naglasio je Udovičić.

On je rekao da je, dok se bavio sportom, na ove nagrade čekao više od godinu i po dana.

„Ono što mogu da vam obećam da nikada više nijedan sportista neće toliko dugo čekati na zasluženu nagradu. Ova godina je apsolutno najuspešnija za srpski sport, a pred nama je još velikih takmičenja, i sredstava su obezbeđena za sve buduće nagrade jer čvrsto verujem da će sportisti ostvariti velike rezultate“, zaključio je Udovičić.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Andrija Kleut zahvalio se Vladi, premijeru i ministru Udovičiću koji je, kako kaže, uložio veliki trud da se isplate nagrade.

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marjan izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da je Vlada ispunila svoja obećanja i rekao da je ovo dodatni motiv sportistima da u narednim takmičenjima ostvaruju još bolje rezultate.

Top