Удовичић: Речено – урађено!

„Оно што је речено то је и урађено. Премијер је обећао ватерполистима да ће се награде исплатити у року од седам дана. С поносом могу да кажем да се на данашњи дан ниједном спортисти не дугује ни један једини динар. Сви спортисти добили су награде у складу са законом, за све оно што су учинили за Србију“, рекао је Удовичић.

Он је на примеру кошаркашица и ватерполиста објаснио да новчане награде за њихове успехе нису мале. Кошаркашице добијају по 20.000, а ватерполисти по 30.000 евра.

„То јесу велики износи, али сматрам да су их наши спортисти апсолутно и заслужили. Желим да се захвалим премијеру и другим члановима Владе, што су препознали значај спорта и чињеницу да спорт јесте најбољи начин да промовишемо Србију у свету. Од срца им се захваљујем, и као министар и као дојучерашњи спортиста, као неко ко живи спорт и зна колико ово значи спортистима. Померили смо све границе исплаћивањем награда у року од пет дана“, нагласио је Удовичић.

Он је рекао да је, док се бавио спортом, на ове награде чекао више од годину и по дана.

„Оно што могу да вам обећам да никада више ниједан спортиста неће толико дуго чекати на заслужену награду. Ова година је апсолутно најуспешнија за српски спорт, а пред нама је још великих такмичења, и средстава су обезбеђена за све будуће награде јер чврсто верујем да ће спортисти остварити велике резултате“, закључио је Удовичић.

Генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Андрија Клеут захвалио се Влади, премијеру и министру Удовичићу који је, како каже, уложио велики труд да се исплате награде.

Генерални секретар Ватерполо савеза Србије Немања Марјан изразио је задовољство због чињенице да је Влада испунила своја обећања и рекао да је ово додатни мотив спортистима да у наредним такмичењима остварују још боље резултате.

Top