Udovičić na Dan studenata dodelio 526 stipendija za najuspešnije studente Beogradskog univerziteta

,,U protekle dve godine povećali smo iznos stipendija za studije u Republici Srbiji kao i broj mladih koje stipendiramo. Ovakvim odlukama želeli smo da pokažemo da država brine o obrazovanju i ulaže u mlade koji su intelektualna elita ove zemlje“, rekao je Udovičić.

On je istakao da je znanje mladih stipendista najprestižniji brend Srbije a svako od njih je pojedinačno, kaže Udovičić, najbolji ambasador svoje zemlje.

,,Briga o našim stipendistima ne završava se isplatom stipendije. Uspostavili smo saradnju sa više od 15 kompanija i institucija u cilju podrške stipendistima radi sticanja prvih poslovnih iskustava. Omogućili smo razne obuke, edukacije i radionice kroz koje je prošlo 400 mladih, a trećina njih je nakon obuke dobila posao u tim kompanijama“, kazao je ministar omladine i sporta koji je i predsednik Fonda za mlade talente.

Dodeli stipendija prisustvovala je i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković. Fond za mlade talente je do sada  stipendirao više od 4000 studenata sa Beogradskog univerziteta.

Top