Удовичић на Дан студената доделио 526 стипендија за најуспешније студенте Београдског универзитета

,,У протекле две године повећали смо износ стипендија за студије у Републици Србији као и број младих које стипендирамо. Оваквим одлукама желели смо да покажемо да држава брине о образовању и улаже у младе који су интелектуална елита ове земље“, рекао је Удовичић.

Он је истакао да је знање младих стипендиста најпрестижнији бренд Србије а свако од њих је појединачно, каже Удовичић, најбољи амбасадор своје земље.

,,Брига о нашим стипендистима не завршава се исплатом стипендије. Успоставили смо сарадњу са више од 15 компанија и институција у циљу подршке стипендистима ради стицања првих пословних искустава. Омогућили смо разне обуке, едукације и радионице кроз које је прошло 400 младих, а трећина њих је након обуке добила посао у тим компанијама“, казао је министар омладине и спорта који је и председник Фонда за младе таленте.

Додели стипендија присуствовала је и председница Народне скупштине Маја Гојковић. Фонд за младе таленте је до сада  стипендирао више од 4000 студената са Београдског универзитета.

Top