Ub, Ljig i Lajkovac ugostili delegaciju Ministarstva sporta

Kolubarski okrug, smešten u srednjem delu zapadne Srbije podario je našoj zemlji mnoštvo naučnika, književnika, umetnika, sportista kao i heroja. Poznat po vrednim, hrabrim ljudima, koji neprestano rade na budućnosti i odgovorno koračaju i grade različite šeme grantova kako bi se obezbedila živa sportska scena i podržavale sportske  inicijative širom opština koje sačinjavaju ovaj živopisni, bogat ljudstvom i prelepom prirodom okrug naše zemlje. U okviru sporta, usredsređeni su na obezbeđivanje adekvatnih sportskih objekata kako bi se celokupnoj populaciji olakšalo učešće u sportu i životu na otvorenom.

Sa svim akcijama i delatnostima u oblasti sporta u Opštinama Ub, Lajkovac i Ljig predsednici, njihovi zamenici i predstavnici sporta ovih centara kolubarskog okruga upoznali su ministra sporta u Vladi Republike Srbije Zorna Gajića i članove kabineta: državnog sekretara Marka Kešelja, šefa kabineta Jovana Kneževića i posebnog savetnika Dejana Bojovića.

Ub, Lajkovac i Ljig su Opštine poznate i kao destinacioni brend sa jakim kapitalom, velikim brojem dece. Ub je poznat po jedinstvenoj komponenti sportskog razvoja kroz veliki broj fizičkih aktivnosti i sportskih događaja i savremene infrastrukture, jedinstvene sportske oaze u našoj zemlji. Kao strateški važna stavka u sportskom bitisanju ovih opština ističe se partnerstvo sa obrazovnim institucijama kako bi se maksimizirali rezultati, kao i održivi razvoj gradova u sportskoj oblasti.

Poseta ministra sporta Zorana Gajića i članova kabineta počela je u Opštini Ub gde ih je ugostio predsednik Opštine Darko Glišić i njegovi saradnici: zamenik predsednika Opštine Aleksandar Jovanović Đajić, predsednik sportskog saveza Nebojša Živanović, pomoćnik predsednika Opštine Verka Lukić, generalni sekretar Sportskog saveza Dejan Maksimović i predsednica Skupštine opštine Ub Ivana Nikolić. Pre posete Osnovoj školi “Milan Munjas” održan je sastanak u Opštini gde su prisustvovale i direktorice četiri Osnovne škole: OŠ “Milan Munjas” - Živana Ranisavljević, OŠ “Sveti Sava” Pambukovica -  Slavica Marjanović, OŠ “Dušan Danilović” Radljevo – Svetlana Maksimović i OŠ “Rajko Mihailović” - Vesna Vasić.

Strategija sportskog razvoja i delatnosti, sa posebnim akcentom na budućnost bazira se na tri cilja politike razvoja sporta, a to su promocija sporta u zajednici, podrška elitnom sportu i promocija ovih Opština kao centara za velike međunarodne sportske događaje.

Nakon Uba usledila je poseta Srednjoj školi “17. septembar” u Lajkovcu gde je ministru  i njegovim saradnicima domaćin bio predsednik Opštine Andrija Živković sa predstavnicima Osnovnih i Srednjih škola i lokalne samouprave. Poseta kolubarskom okrugu završena je obilaskom Osnovne škole “Sava Kerković” u Ljigu gde je uz predstavnike ove obrazovne ustanove goste dočekao i predsednik Skupštine opštine Veselin Šiljegović.

“Sport je jedna od najznačajnijih oblasti koje utiču na naš život iz mnogih perspektiva, kao što su društvena, ekonomska, politička i mnoge druge. Takođe nastojimo da povećamo i unapredimo objekte za sport i rekreaciju, kao i da podstičemo saradnju među zajednicama u negovanju jake sportske kulture” – rekao je ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić prilikom posete kolubarskom okrugu i Opštinama Ub, Lajkovac i Ljig.

Top