Уб, Љиг и Лајковац угостили делегацију Министарства спорта

Колубарски округ, смештен у средњем делу западне Србије подарио је нашој земљи мноштво научника, књижевника, уметника, спортиста као и хероја. Познат по вредним, храбрим људима, који непрестано раде на будућности и одговорно корачају и граде различите шеме грантова како би се обезбедила жива спортска сцена и подржавале спортске  иницијативе широм општина које сачињавају овај живописни, богат људством и прелепом природом округ наше земље. У оквиру спорта, усредсређени су на обезбеђивање адекватних спортских објеката како би се целокупној популацији олакшало учешће у спорту и животу на отвореном.

Са свим акцијама и делатностима у области спорта у Општинама Уб, Лајковац и Љиг председници, њихови заменици и представници спорта ових центара колубарског округа упознали су министра спорта у Влади Републике Србије Зорна Гајића и чланове кабинета: државног секретара Марка Кешеља, шефа кабинета Јована Кнежевића и посебног саветника Дејана Бојовића.

Уб, Лајковац и Лјиг су Општине познате и као дестинациони бренд са јаким капиталом, великим бројем деце. Уб је познат по јединственој компоненти спортског развоја кроз велики број физичких активности и спортских догађаја и савремене инфраструктуре, јединствене спортске оазе у нашој земљи. Као стратешки важна ставка у спортском битисању ових општина истиче се партнерство са образовним институцијама како би се максимизирали резултати, као и одрживи развој градова у спортској области.

Посета министра спорта Зорана Гајића и чланова кабинета почела је у Општини Уб где их је угостио председник Општине Дарко Глишић и његови сарадници: заменик председника Општине Александар Јовановић Ђајић, председник спортског савеза Небојша Живановић, помоћник председника Општине Верка Лукић, генерални секретар Спортског савеза Дејан Максимовић и председница Скупштине општине Уб Ивана Николић. Пре посете Основој школи “Милан Муњас” одржан је састанак у Општини где су присуствовале и директорице четири Основне школе: ОШ “Милан Муњас” - Живана Ранисављевић, ОШ “Свети Сава” Памбуковица -  Славица Марјановић, ОШ “Душан Даниловић” Радљево – Светлана Максимовић и ОШ “Рајко Михаиловић” - Весна Васић.

Стратегија спортског развоја и делатности, са посебним акцентом на будућност базира се на три циља политике развоја спорта, а то су промоција спорта у заједници, подршка елитном спорту и промоција ових Општина као центара за велике међународне спортске догађаје.

Након Уба уследила је посета Средњој школи “17. септембар” у Лајковцу где је министру  и његовим сарадницима домаћин био председник Општине Андрија Живковић са представницима Основних и Средњих школа и локалне самоуправе. Посета колубарском округу завршена је обиласком Основне школе “Сава Керковић” у Љигу где је уз представнике ове образовне установе госте дочекао и председник Скупштине општине Веселин Шиљеговић.

“Спорт је једна од најзначајнијих области које утичу на наш живот из многих перспектива, као што су друштвена, економска, политичка и многе друге. Такође настојимо да повећамо и унапредимо објекте за спорт и рекреацију, као и да подстичемо сарадњу међу заједницама у неговању јаке спортске културе” – рекао је министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић приликом посете колубарском округу и Општинама Уб, Лајковац и Љиг.

Top