Svečano otvorena 9. smotra izviđača Srbije

Organizator smotre koja traje do 4. avgusta je Savez izviđača Srbije, a domaćin je odred izviđača „Žarko Zrenjanin Uča“iz Bele Crkve. Učesnicima smotre na Gradskom trgu u Beloj Crkvi obratili su se i Stanko Petrović, predsednik opštine Bela Crkva, dr Andrea Demarmels, predsednik Evropskog skautskog komiteta i Branko Davidović predsednik Saveza ikzviđača Srbije.

otvaranje smotre

Smotra se organizuje pod motom „Jedna ideja, jedan san – jedan cilj“. Program Smotre obuhvata podizanje šatorskog zelenog grada u blizini velikog belocrkvanskog jezera, susrete izviđača i mladih, razmenu iskustava, izlete u okolna mesta, logorske vatre, takmičenja, panel razgovore, radionice, kulturno zabavne aktivnosti i niz drugih sadržaja sa ciljem da se unapredi izviđaštvo u Srbiji.

izviđači

U teškim danima kada su razorne poplave pogodile Srbiju Savez izviđača se među prvima uključio u akcije pomoći postradalom stanovništvu, a niz volonterskih akcija u ugroženom području realizovao je u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, sa kojim ima dugogodišnju plodonosnu saradnju.

Top