Свечано отворена 9. смотра извиђача Србије

Датум: 27.07.2014 | Категорија: Омладина,

Овог викенда у Белој Цркви свечано је отворена 9. смотра извиђача Србије. Манифестацију, на којој учествује око 1500 младих из Србије и још тринаест земаља, отворила је Снежана Клашња, помоћник министра за омладину.

Организатор смотре која траје до 4. августа је Савез извиђача Србије, а домаћин је одред извиђача „Жарко Зрењанин Уча“из Беле Цркве. Учесницима смотре на Градском тргу у Белој Цркви обратили су се и Станко Петровић, председник општине Бела Црква, др Андреa Демармелс, председник Европског скаутског комитета и Бранко Давидовић председник Савеза икзвиђача Србије.

otvaranje smotre

Смотра се организује под мотом „Једна идеја, један сан – један циљ“. Програм Смотре обухвата подизање шаторског зеленог града у близини великог белоцркванског језера, сусрете извиђача и младих, размену искустава, излете у околна места, логорске ватре, такмичења, панел разговоре, радионице, културно забавне активности и низ других садржаја са циљем да се унапреди извиђаштво у Србији.

izviđači

У тешким данима када су разорне поплаве погодиле Србију Савез извиђача се међу првима укључио у акције помоћи пострадалом становништву, а низ волонтерских акција у угроженом подручју реализовао је у сарадњи са Министарством омладине и спорта, са којим има дугогодишњу плодоносну сарадњу.

Назад

Архива вести