Sastanak ministra Udovičića sa ambasadorom Sizdikbekovim – Intenziviranje saradnje u oblastima omladine i sporta dokaz prijateljskih odnosa Srbije i Kazahstana

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa ambasadorom Republike Kazahstan Nj. E. Gabitom Sizdikbekovim i tom prilikom razgovarao o mogućnostima produbljivanja saradnje kroz zajedničke projekte i aktivnosti  iz oblasti omladine i sporta.

Implementacija potpisanog Memoranduma o saradnji u oblasti omladine između Srbije i Kazahstana ubuduće će se temeljiti na intenziviranju saradnje kroz razmenu iskustava o pravnoj regulativi iz ove oblasti, omladinskom preduzetništvu, aktivnom učešću i volonterizmu mladih u društvu i lokalnim zajednicama, kao i o zdravim i bezbednim stilovima života.

Sagovornici su se složili da postoje zajednički interesi i obostrana spremost da se  prijateljski odnosi dodatno ojačaju i kroz potpisivanje Memoranduma o razumevanju u oblasti sporta u skorijoj budućnosti.

Ministar Udovičić i ambasador Sizdikbekov razgovarali su i o predstojećim Olimpijskim igrama, kao i o posledicama virusa korona na sport i mlade u obe zemlje.

Top