Састанак министра Удовичића са амбасадором Сиздикбековим – Интензивирање сарадње у областима омладине и спорта доказ пријатељских односа Србије и Казахстана

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са амбасадором Републике Казахстан Њ. Е. Габитом Сиздикбековим и том приликом разговарао о могућностима продубљивања сарадње кроз заједничке пројекте и активности  из области омладине и спорта.

Имплементација потписаног Меморандума о сарадњи у области омладине између Србије и Казахстана убудуће ће се темељити на интензивирању сарадње кроз размену искустава о правној регулативи из ове области, омладинском предузетништву, активном учешћу и волонтеризму младих у друштву и локалним заједницама, као и о здравим и безбедним стиловима живота.

Саговорници су се сложили да постоје заједнички интереси и обострана спремост да се  пријатељски односи додатно ојачају и кроз потписивање Меморандума о разумевању у области спорта у скоријој будућности.

Министар Удовичић и амбасадор Сиздикбеков разговарали су и о предстојећим Олимпијским играма, као и о последицама вируса корона на спорт и младе у обе земље.

Top