Prvi korak ka stadionu: Otvorena atletska staza u Kruševcu

„Obilazio sam lično radove nekoliko puta i puno mi je srce kada vidim kako danas izgleda ovo mesto.Kruševac je zaslužio atletski stadion, a današnje otvaranje atletske staze prvi je korak ka konačnom završetku radova. To nam je i najvažniji cilj – da izgradnjom što više terena, staza i stadiona sport učinimo dostupnim svima, ali i da naši vrhunski sportisti imaju gde da se pripremaju i treniraju“, rekao je Udovičić.

IMG_8007

On je naglasio da je želja Ministarstva omladine i sporta da se izgradi što veći broj ovakvih objekata širom Srbije i time motiviše što više građana, a pre svega mladih, da se bave sportom.

IMG_8010

„Verujem da se po svemu što je ovo Ministarstvo uradilo u oblasti sportske infrastrukture u prethodne dve godine ogleda naša posvećenost i predanost toj oblasti. Nastavićemo ovim tempom i verujem da ćete svi videti napredak, ako do sada niste. Sve ove stadione, hale, terene gradimo da bismo našoj deci ostavili nešto u budućnosti“, istakao je Udovičić i dodao da se nada da će narednog puta kada bude došao u obilazak radova na atletskom stadionu zateći isti prizor kao što je nedavno viđen na trim stazi na Bagdali – ogroman broj građana svih uzrasta kako se bave sportom i rekreacijom.

IMG_8006

Nakon otvaranja atletske staze održano je finale Nacionalnog prvenstva Srbije u atletici za starije pionire i pionirke.

Top