Први корак ка стадиону: Oтворeна атлетска стаза у Крушевцу

„Обилазио сам лично радове неколико пута и пуно ми је срце када видим како данас изгледа ово место.Крушевац је заслужио атлетски стадион, а данашње отварање атлетске стазе први је корак ка коначном завршетку радова. То нам је и најважнији циљ – да изградњом што више терена, стаза и стадиона спорт учинимо доступним свима, али и да наши врхунски спортисти имају где да се припремају и тренирају“, рекао је Удовичић.

IMG_8007

Он је нагласио да је жеља Министарства омладине и спорта да се изгради што већи број оваквих објеката широм Србије и тиме мотивише што више грађана, а пре свега младих, да се баве спортом.

IMG_8010

„Верујем да се по свему што је ово Министарство урадило у области спортске инфраструктуре у претходне две године огледа наша посвећеност и преданост тој области. Наставићемо овим темпом и верујем да ћете сви видети напредак, ако до сада нисте. Све ове стадионе, хале, терене градимо да бисмо нашој деци оставили нешто у будућности“, истакао је Удовичић и додао да се нада да ће наредног пута када буде дошао у обилазак радова на атлетском стадиону затећи исти призор као што је недавно виђен на трим стази на Багдали – огроман број грађана свих узраста како се баве спортом и рекреацијом.

IMG_8006

Након отварања атлетске стазе одржано је финале Националног првенства Србије у атлетици за старије пионире и пионирке.

Top