Peruničić na EP u veslanju - Beograd 2014.

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta i predsednik Organizacionog komiteta Evropskog prvenstva u veslanju-Beograd 2014. Predrag Peruničić prisustvovao je ovom sportskom događaju, na Adi Ciganliji. 

"Veoma sam ponosan što je upravo meni pripala čast da se u ime Organizacionog komiteta obratim vama, cenjenim gostima i učesnicima Evropskog prvenstva u veslanju 2014. koje se održava u predivnom ambijentu Regatnog centra na Adi Ciganliji. Veslački savez Srbije, Beograd i Srbija još jednom su domaćini jednog od najvećih veslačkih takmičenja", rekao je on.

Peruničić je istakao da je organizacija ovog takmičenja s jedne strane priznanje uspešnoj i u svetu cenjenoj veslačkoj organizaciji Srbije, a sa druge velika obaveza da i ovog puta budemo dobri domaćini, da zadovoljimo visoke kriterijume vrhunskih sportista i sportskih radnika za postizanje najuzvišenijih sportskih rezultata na putu do Olimpijskih igara u Riju 2016. godine. 

"Danas smo ovde, zajedno  u borbi za odlične rezultate i napredovanje veslačkog sporta. Srpskom narodu su oduvek bili svojstveni snaga, istrajnost, želja za životom i  uspostavljanjem svake vrste ravnoteže. Hvala svim evropskim federacijama koje su imale poverenja u nas. Uvereni smo da ćete se i ovog puta iz Srbije, vratiti sa odličnim utiscima", poručio je Peruničić. 

Evropsko prvenstvo u veslanju trajaće do 1. juna i okupiće oko 1.200 takmičara, trenera i ljudi iz  logistike, iz 37 evropskih zemalja, što je rekordan broj učesnika od obnove organizovanja Evropskih prvenstava. 

Top