Перуничић на ЕП у веслању - Београд 2014.

Државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта и председник Организационог комитета Европског првенства у веслању-Београд 2014. Предраг Перуничић присуствовао је овом спортском догађају, на Ади Циганлији. 

"Веома сам поносан што је управо мени припала част да се у име Организационог комитета обратим вама, цењеним гостима и учесницима Европског првенства у веслању 2014. које се одржава у предивном амбијенту Регатног центра на Ади Циганлији. Веслачки савез Србије, Београд и Србија још једном су домаћини једног од највећих веслачких такмичења", рекао је он.

Перуничић је истакао да је организација овог такмичења с једне стране признање успешној и у свету цењеној веслачкој организацији Србије, а са друге велика обавеза да и овог пута будемо добри домаћини, да задовољимо високе критеријуме врхунских спортиста и спортских радника за постизање најузвишенијих спортских резултата на путу до Олимпијских игара у Рију 2016. године. 

"Данас смо овде, заједно  у борби за одличне резултате и напредовање веслачког спорта. Српском народу су одувек били својствени снага, истрајност, жеља за животом и  успостављањем сваке врсте равнотеже. Хвала свим европским федерацијама које су имале поверења у нас. Уверени смо да ћете се и овог пута из Србије, вратити са одличним утисцима", поручио је Перуничић. 

Европско првенство у веслању трајаће до 1. јуна и окупиће око 1.200 такмичара, тренера и људи из  логистике, из 37 европских земаља, што је рекордан број учесника од обнове организовања Европских првенстава. 

Top