Peruničić na čelu organizacionog odbora Svetskog školskog prvenstva u odbojci

Srbija će od 25. juna do 3. jula 2016. godine biti domaćin Svetskog školskog prvenstva u odbojci, najveće globalne manifestacije u školskom sportu. Na prvenstvu će se takmičiti 64 ekipe iz 32 države. Učestvovaće 768 učenika srednjih škola rođenih između 1996. i 1998. godine i biće odigrano 448 utakmica.

DSC07745

"Ministarstvo će pružiti svu podršku da Svetsko školsko prvenstvo u odbojci bude organizovano na najbolji način. Jedan od glavnih prioriteta Ministarstva omladine i sporta je školski sport. Naša ideja je da što više približimo sport deci u školama i da ih upoznamo sa pravim vrednostima. Raznovrsnim sportskim aktivnostima predviđeno je da se kod mališana razvija koordinacija, pokretljivost, preciznost i izdržljivost, ali i takmičarski duh", rekao je Peruničić.

DSC07747

Predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta na podršci i istakao da je predstojeće takmičenje prilika da se Srbija još jednom dokaže kao dobar domaćin velikih međunarodnih takmičenja.

DSC07749

Organizacionom odboru prisustvovali su i predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković, predstavnica Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda Vesna Zirić, predstavnik Olimpijskog komiteta Srbije Nataša Janković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Vladimir Batez, predstavnik Odbojkaškog saveza Srbije Darko Đuričković i gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov.

Top