Перуничић на челу организационог одбора Светског школског првенства у одбојци

Србија ће од 25. јуна до 3. јула 2016. године бити домаћин Светског школског првенства у одбојци, највеће глобалне манифестације у школском спорту. На првенству ће се такмичити 64 екипе из 32 државе. Учествоваће 768 ученика средњих школа рођених између 1996. и 1998. године и биће одиграно 448 утакмица.

DSC07745

"Министарство ће пружити сву подршку да Светско школско првенство у одбојци буде организовано на најбољи начин. Један од главних приоритета Министарства омладине и спорта је школски спорт. Наша идеја је да што више приближимо спорт деци у школама и да их упознамо са правим вредностима. Разноврсним спортским активностима предвиђено је да се код малишана развија координација, покретљивост, прецизност и издржљивост, али и такмичарски дух", рекао је Перуничић.

DSC07747

Председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић захвалио се Министарству омладине и спорта на подршци и истакао да је предстојеће такмичење прилика да се Србија још једном докаже као добар домаћин великих међународних такмичења.

DSC07749

Организационом одбору присуствовали су и председник Савеза за школски спорт Жељко Танасковић, представница Секретаријата за спорт и омладину града Београда Весна Зирић, представник Олимпијског комитета Србије Наташа Јанковић, генерални секретар Спортског савеза Србије Владимир Батез, представник Одбојкашког савеза Србије Дарко Ђуричковић и градоначелник града Панчева Саша Павлов.

Top