Ministar Udovičić uručio komplete sportske opreme školama i klubovima u opštinama Temerin i Beočin

U okviru obilazaka lokalnih samouprava širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas opštine Temerin i Beočin. Tom prilikom je lokalnim osnovnim školama i klubovima uručio komplete sportske opreme, a sa predstavnicima opština, sportskim funkcionerima i mladim sportistima otvoreno i konstruktivno razgovarao o daljem unapređenju uslova za razvoj sporta i perspektive omladine u tom kraju.

Poseta opštini Temerin započeta je u Osnovnoj školi „Petar Kočić“, kojoj je uručen komplet opreme za školski sport, što znači da će njenih 1.146 učenika od danas moći da koristi nove golove za rukomet, košarkaške table, obruče, mreže i španere za odbojku, i veliki broj lopti za pomenute sportove.

U fiskulturnoj sali ove škole, ministar je prisustvovao treningu odbojkašica lokalnog kluba „Blok aut“ kojem je uručen komplet sportske opreme, kao i Fudbalskom klubu „TSK“. Prisutni su bili i članovi kik-boks kluba „Sparta“ iz Temerina. Sa mladim borcima je razgovarao o njihovim sportskim ciljevima i izazovima.

U opštini Beočin ministar Udovičić je obišao Karate klub „Cement“, gde se družio sa tridesetak članova kluba, a zatim je poseta nastavljena u Osnovnoj školi „Jovan Grčić Milenko“ u kojoj nastavu pohađa 850 učenika. I njim je dodeljen komplet opreme za školski sport.

Današnje druženje je okončano uz članove omladinskog pogona Odbojkaškog kluba „BOK“, kojem je uručen set dresova i lopti.

„Zahvalan sam predstavnicima škola i opština, sportskim radnicima i sportistima koji su mi predstavili aktuelno stanje i izneli konkretne predloge na osnovu kojih ćemo dalje zajednički odgovorno raditi na poboljšanju uslova za razvoj sistema sporta i još bolje budućnosti omladine. Želja nam je da motivišemo decu da se bave sportom, da zavole sport već na časovima fizičkog vaspitanja i da zajedno sa svojim nastavnicima naprave prve korake ka vrhunskim rezultatima. Zato nam je veoma važno da svaka škola u Srbiji dobije sportsku opremu, da se deca u Temerinu i Beočinu, kao i u mnogim drugim gradovima u Srbiji, besplatno bave sportom i priključe svojim vršnjacima kojih u sistemu školskog sporta sada ima preko 175.000“, poručio je ministar Udovičić.

 

Top