Министар Удовичић уручио комплете спортске опреме школама и клубовима у општинама Темерин и Беочин

У оквиру обилазака локалних самоуправа широм Србије, министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас општине Темерин и Беочин. Том приликом је локалним основним школама и клубовима уручио комплете спортске опреме, а са представницима општина, спортским функционерима и младим спортистима отворено и конструктивно разговарао о даљем унапређењу услова за развој спорта и перспективе омладине у том крају.

Посета општини Темерин започета је у Основној школи „Петар Кочић“, којој је уручен комплет опреме за школски спорт, што значи да ће њених 1.146 ученика од данас моћи да користи нове голове за рукомет, кошаркашке табле, обруче, мреже и шпанере за одбојку, и велики број лопти за поменуте спортове.

У фискултурној сали ове школе, министар је присуствовао тренингу одбојкашица локалног клуба „Блок аут“ којем је уручен комплет спортске опреме, као и Фудбалском клубу „ТСК“. Присутни су били и чланови кик-бокс клуба „Спарта“ из Темерина. Са младим борцима је разговарао о њиховим спортским циљевима и изазовима.

У општини Беочин министар Удовичић је обишао Карате клуб „Цемент“, где се дружио са тридесетак чланова клуба, а затим је посета настављена у Основној школи „Јован Грчић Миленко“ у којој наставу похађа 850 ученика. И њим је додељен комплет опреме за школски спорт.

Данашње дружење је окончано уз чланове омладинског погона Одбојкашког клуба „БОК“, којем је уручен сет дресова и лопти.

„Захвалан сам представницима школа и општина, спортским радницима и спортистима који су ми представили актуелно стање и изнели конкретне предлоге на основу којих ћемо даље заједнички одговорно радити на побољшању услова за развој система спорта и још боље будућности омладине. Жеља нам је да мотивишемо децу да се баве спортом, да заволе спорт већ на часовима физичког васпитања и да заједно са својим наставницима направе прве кораке ка врхунским резултатима. Зато нам је веома важно да свака школа у Србији добије спортску опрему, да се деца у Темерину и Беочину, као и у многим другим градовима у Србији, бесплатно баве спортом и прикључе својим вршњацима којих у систему школског спорта сада има преко 175.000“, поручио је министар Удовичић.

 

Top