Ministar Udovičić sastao se sa Aleksandrom Kukoljem

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas u Palati Srbija sa srpskim džudistom Aleksandrom Kukoljem, njegovim trenerom Nikolom Miloševićem, kao i predstavnicima Džudo saveza Srbije.

Udovičić se zahvalio i čestitao na uloženom trudu, uspehu i osvojenoj zlatnoj medalji na Evropskom prvenstvu u džudou u Varšavi.

Posle neformalnog razgovora sa ministrom Udovičićem, Kukolj je sumirao utiske sa Evropskog prvenstva.

„Osećaj je fenomenalan! Emocije se polako smiruju, bio sam fokusiran na sve borbe, nisam mogao da pokažem osećanja dok sam bio tamo. Nije mi bilo lako da stignem do ovoga. Imao sam pet borbi i nisam gubio nadu da mogu da dođem do zlatne medalje. Tri puta sam bio peti na EP, tako da mi je i psihološki bilo teško na ovom prvenstvu. Verovao sam u sebe i kada sam došao u poziciju da se borim za odličje, tada mi je bilo najlakše“, rekao je Kukolj.

„Vi sada vidite samo lepe stvari... Ali niste videli sate i sate na treninzima, borbe sa raznim povredama, depresijom, napetostima koje su prethodile svemu ovome. Kada se sve skupi na jedno mesto, i kada se postigne ovakav uspeh, srce nam je preveliko. Ponosan sam na njega i ne plašimo se da pokažemo suze radosnice“, kazao je trener Nikola Milošević.

Prijemu su prisustvovali i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, kao i vršilac dužnosti pomoćnika ministra Aca Kovačević.

Top