Министар Удовичић састао се са Александром Кукољем

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас у Палати Србија са српским џудистом Александром Кукољем, његовим тренером Николом Милошевићем, као и представницима Џудо савеза Србије.

Удовичић се захвалио и честитао на уложеном труду, успеху и освојеној златној медаљи на Европском првенству у џудоу у Варшави.

После неформалног разговора са министром Удовичићем, Кукољ је сумирао утиске са Европског првенства.

„Осећај је феноменалан! Емоције се полако смирују, био сам фокусиран на све борбе, нисам могао да покажем осећања док сам био тамо. Није ми било лако да стигнем до овога. Имао сам пет борби и нисам губио наду да могу да дођем до златне медаље. Три пута сам био пети на ЕП, тако да ми је и психолошки било тешко на овом првенству. Веровао сам у себе и када сам дошао у позицију да се борим за одличје, тада ми је било најлакше“, рекао је Кукољ.

„Ви сада видите само лепе ствари... Али нисте видели сате и сате на тренинзима, борбе са разним повредама, депресијом, напетостима које су претходиле свему овоме. Када се све скупи на једно место, и када се постигне овакав успех, срце нам је превелико. Поносан сам на њега и не плашимо се да покажемо сузе радоснице“, казао је тренер Никола Милошевић.

Пријему су присуствовали и државни секретар за спорт Предраг Перуничић, као и вршилац дужности помоћника министра Аца Ковачевић.

Top