Ministar Udovičić posetio sportiste i infrastrukturne projekte u Kraljevu i Kruševcu

Ulaganje u infrastrukturu – sigurna bućnost srpskog sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u okviru redovnog obilaska lokalnih klubova širom Srbije, obišao je danas sportiste u Kraljevu i Kruševcu.

Ministar Udovičić je u Kraljevu posetio KK “Sloga”, a zatim obišao radove na Atletskom stadionu. Ministarstvo je u okviru projekta IPA 2015, u saradnji sa Evropskom unijom, omogućilo i izgradnju fiskulturne sale u OŠ ”Živan Maričić” u Žiči koju je Ministar danas obišao.

”Želimo da se u Kraljevu organizuje što veći broj košarkaških, odbojkaških i rukometnih utakmica, ali i da Kraljevo konkuriše u budućnosti za organizaciju takmičenja u atletici. Mnogo se ulaže u sportsku infrastrukturu. Svi zajedno radimo na tome da svi mladi, svi oni koji se bave sportom, treniraju u što boljim uslovima i da im na taj način pomognemo da ostvare što bolje rezultate, kao i da im stvorimo najbolje uslove za život i rad kako bi ostali u svom mestu” – istakao je ministar Udovičić.

Vodeći se idejom da sva deca, odnosno svi građani, treba da imaju što bolje uslove za bavljenje sportom, u Kruševcu je u proteklih nekoliko godina otvoreno više multifunkcionalnih igrališta i teretana na otvorenom. Obilazeći sportske terene u naselju Vlado Jurić, ministar je prisustvovao i košarkaškoj utakmici.

“Posebno mi je drago što sam se danas uverio da su sportski tereni prepuni ljudi, posebno mladih. Grad Kruševac prepoznaje važnost sporta i bavljenja sportom i rekreacijom i upravo zbog toga uređenje sportskih terena predstavlja jedan od prioriteta u njihovom radu. Naš cilj je da svaki grad i opština ima što više igrališta i sportskih terena, da svaki sportista u Srbiji ima gde da trenira kako bi postigao vrhunske rezultate, jer svi smo u istom timu” - zaključio je ministar omladine i sporta.

 

Top