Министар Удовичић посетио спортисте и инфраструктурне пројекте у Краљеву и Крушевцу

Улагање у инфраструктуру – сигурна бућност српског спорта

Министар омладине и спорта Вања Удовичић у оквиру редовног обиласка локалних клубова широм Србије, обишао је данас спортисте у Краљеву и Крушевцу.

Министар Удовичић је у Краљеву посетио КК “Слога”, а затим обишао радове на Атлетском стадиону. Министарство је у оквиру пројекта ИПА 2015, у сарадњи са Европском унијом, омогућило и изградњу фискултурне сале у ОШ ”Живан Маричић” у Жичи коју је Министар данас обишао.

”Желимо да се у Краљеву организује што већи број кошаркашких, одбојкашких и рукометних утакмица, али и да Краљево конкурише у будућности за организацију такмичења у атлетици. Много се улаже у спортску инфраструктуру. Сви заједно радимо на томе да сви млади, сви они који се баве спортом, тренирају у што бољим условима и да им на тај начин помогнемо да остваре што боље резултате, као и да им створимо најбоље услове за живот и рад како би остали у свом месту” – истакао је министар Удовичић.

Водећи се идејом да сва деца, односно сви грађани, треба да имају што боље услове за бављење спортом, у Крушевцу је у протеклих неколико година отворено више мултифункционалних игралишта и теретана на отвореном. Обилазећи спортске терене у насељу Владо Јурић, министар је присуствовао и кошаркашкој утакмици.

“Посебно ми је драго што сам се данас уверио да су спортски терени препуни људи, посебно младих. Град Крушевац препознаје важност спорта и бављења спортом и рекреацијом и управо због тога уређење спортских терена представља један од приоритета у њиховом раду. Наш циљ је да сваки град и општина има што више игралишта и спортских терена, да сваки спортиста у Србији има где да тренира како би постигао врхунске резултате, јер сви смо у истом тиму” - закључио је министар омладине и спорта.

 

Top