Ministar Udovičić posetio Šabac - Da deci i mladima sport bude svakodnevni izbor novootvorena fiskulturna sala u Osnovnoj školi ,,Majur” u Majuru

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Šabac i novootvorenu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi ,,Majur” u Majuru, gde su ga dočekale seniorke odbojkaškog kluba, koje je obradovao kompletom sportske opreme.

“Ulaganje u sportsku infrastrukturu je preduslov da se nastavi bogata sportska tradicija, ali i kvalitet života svih građana. U Osnovnoj školi „Majur” koja ima tradiciju dugu 134 godine đaci neće više časove fizičkog vaspitanja održavati u dve učionice, kao što je to bilo do sada, već će moći da u savremeno opremljenoj fiskulturnoj sali sa novom opremom, zavole sport i podrazumevaju da je fizička aktivnost deo dana svih, ne samo sportista. Dodatna vrednost nove sale je i mogućnost da je i lokalni sportski klubovi koriste za treninge, što će stvoriti uslove da u ovom mestu postanu aktivni mnogi sportovi”, izjavio je ministar Udovičić.

Jedan od prioritetnih ciljeva rada Ministarstva omladine i sporta je razvijanje sportske infrastrukture, koja je dodatni motiv i impuls deci i mladima da se na svakodnevnom nivou bave sportom, i da svoje slobodno vreme provode na sportskim igralištima. Za nove sportske početke, osnovnoj školi u Majuru ovom prilikom,  ministar Udovičić uručio je i komplet opreme za fiskulturnu salu, košarkaške table sa zglobnim obručima, golove, odbojkašku mrežu i 40 lopti za košarku, rukomet, odbojku i fudbal.

Top