Министар Удовичић посетио Шабац - Да деци и младима спорт буде свакодневни избор новоотворена фискултурна сала у Основној школи ,,Мајур” у Мајуру

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Шабац и новоотворену фискултурну салу у Основној школи ,,Мајур” у Мајуру, где су га дочекале сениорке одбојкашког клуба, које је обрадовао комплетом спортске опреме.

“Улагање у спортску инфраструктуру је предуслов да се настави богата спортска традиција, али и квалитет живота свих грађана. У Основној школи „Мајур” која има традицију дугу 134 године ђаци неће више часове физичког васпитања одржавати у две учионице, као што је то било до сада, већ ће моћи да у савремено опремљеној фискултурној сали са новом опремом, заволе спорт и подразумевају да је физичка активност део дана свих, не само спортиста. Додатна вредност нове сале је и могућност да је и локални спортски клубови користе за тренинге, што ће створити услове да у овом месту постану активни многи спортови”, изјавио је министар Удовичић.

Један од приоритетних циљева рада Министарства омладине и спорта је развијање спортске инфраструктуре, која је додатни мотив и импулс деци и младима да се на свакодневном нивоу баве спортом, и да своје слободно време проводе на спортским игралиштима. За нове спортске почетке, основној школи у Мајуру овом приликом,  министар Удовичић уручио је и комплет опреме за фискултурну салу, кошаркашке табле са зглобним обручима, голове, одбојкашку мрежу и 40 лопти за кошарку, рукомет, одбојку и фудбал.

Top