Ministar Udovičić posetio Apatin i Sombor – Nastavljamo sa ulaganjima u popularizaciju i razvoj sporta na lokalu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Apatin i Sombor i otvoreno razgovarao sa predstavnicima lokalnih samouprava i mladim sportistima o aktuelnim uslovima za bavljenje sportom u tim opštinama. Tom prilikom učenicima i sportistima uručeni su kompleti sportske opreme za školske fiskulturne sale - koševi, golovi, mreže za odbojku i po 40 lopti.

Ministar je u Apatinu posetio učenike Tehničke škole sa domom učenika.

„Nastavite da svakoga dana nadograđujete svoja znanja i veštine, ali i da se bavite sportom, jer jedino uz redovnu fizičku aktivnost možete biti zdravi i puni energije za nove uspehe”, istakao je ministar Udovičić. 

Tokom boravka u Apatinu ministar se družio i sa sportistima Omladinskog rukometnog kluba „Apatin” i razgovarao o uslovima za treniranje i inicijativama za dalji razvoj i popularizaciju sporta u ovoj opštini.

Prilikom posete Somboru ministar Udovičić je obišao učenike Osnovne škole „Nikola Vukićević” i Fudbalski klub „Radnički 1912”.

„Ulaganje u sport ima višestruke koristi i zato ćemo nastaviti da opremamo fiskulturne sale širom naše Srbije najnovijom opremom, kako bi mladi mogli da slobodno vreme provode uz sportske aktivnosti i zdravo se razvijaju. Važno je da mladi prepoznaju benefite bavljenja sportom i uvrste ga u svoje svakodnevne aktivnosti, a naš je zadatak da neprestano motivišemo sve veći broj dece da se priključe u sistem školskog sporta. Nastavićemo da prilikom obilaska sportskih klubova i škola širom naše zemlje promovišemo sport kao najbolji izbor za provođenje slobodnog vremena, ulaganje u zdravlje i popularizaciju pravih vrednosti koje donosi sport”, izjavio je ministar Udovičić.

Top