Министар Удовичић посетио Апатин и Сомбор – Настављамо са улагањима у популаризацију и развој спорта на локалу

Mинистар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Апатин и Сомбор и отворено разговарао са представницима локалних самоуправа и младим спортистима о актуелним условима за бављење спортом у тим општинама. Том приликом ученицима и спортистима уручени су комплети спортске опреме за школске фискултурне сале - кошеви, голови, мреже за одбојку и по 40 лопти.

Министар је у Апатину посетио ученике Техничке школе са домом ученика.

„Наставите да свакога дана надограђујете своја знања и вештине, али и да се бавите спортом, јер једино уз редовну физичку активност можете бити здрави и пуни енергије за нове успехе”, истакао је министар Удовичић. 

Током боравка у Апатину министар се дружио и са спортистима Омладинског рукометног клуба „Апатин” и разговарао о условима за тренирање и иницијативама за даљи развој и популаризацију спорта у овој општини.

Приликом посете Сомбору министар Удовичић је обишао ученике Основне школе „Никола Вукићевић” и Фудбалски клуб „Раднички 1912”.

„Улагање у спорт има вишеструке користи и зато ћемо наставити да опремамо фискултурне сале широм наше Србије најновијом опремом, како би млади могли да слободно време проводе уз спортске активности и здраво се развијају. Важно је да млади препознају бенефите бављења спортом и уврсте га у своје свакодневне активности, а наш је задатак да непрестано мотивишемо све већи број деце да се прикључе у систем школског спорта. Наставићемо да приликом обиласка спортских клубова и школа ширoм наше земље промовишемо спорт као најбољи избор за провођење слободног времена, улагање у здравље и популаризацију правих вредности које доноси спорт”, изјавио је министар Удовичић.

Top