Ministar Udovičić otvorio Mali sajam sporta u Pančevu i posetio mlade sportiste iz Omoljice i OŠ „Bratstvo jedinstvo” iz Vojlovice

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je danas Mali sajam sporta u Pančevu. Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije već petu godinu, uz pomoć lokalnih samouprava širom Srbije, organizuju ovu sportsku manifestaciju, sa ciljem da animiraju što veći broj dece i mladih da se fizički aktiviraju na svakodnevnom nivou.

Mladi Pančevci danas su bili u prilici da o sportskim počecima, ali i o osvajanju olimpijskih medalja, razgovaraju sa ministrom Udovičićem, nekadašnjim najboljim vaterpolistom sveta, Davorom Štefanekom, predsednikom Sportskog saveza Srbije i olimpijskim šampionom u rvanju i Dušanom Borkovićem, Pančevcem i najboljim srpskim automobilistom.

„Nastavljamo tradiciju održavanja malih sajmova sporta širom Srbije, a danas imamo priliku da o važnosti fizičke aktivnosti za razvoj i zdravlje najmlađih razgovaramo u Pančevu. Malo koji grad može da se pohvali činjenicom da ima preko 160 sportskih udruženja, i da su na njegovoj teritoriji zastupljeni skoro svi sportovi, što uz prateću sportsku infrastrukturu, Pančevo čini sportskom bazom sa velikim potencijalom. Danas su najmlađi imali mogućnost da se upoznaju sa različitim sportovima, ali i da čuju sportska iskustva nas starijih, koji najbolje znamo da put do osvajanja medalja počinje izlaskom na teren u svom mestu. Pozivamo sve mlade, i one starije, da svakoga dana, izdvoje malo vremena i budu fizički aktivni, jer da bismo bili zdravi sport mora biti izbor svakog od nas”, izjavio je ministar Udovičić.

Prilikom posete Pančevu, ministar je obišao i sportiste košarkaškog kluba iz Omoljice i Osnovnu školu „Bratstvo jedinstvo” iz Vojlovice, kojima je, za nove sportske pobede, uručio novu sportsku opremu.

„Pančevo treba da ostane baza budućih šampiona, i zato smo tu da podržimo lokalne klubove u samom gradu, ali i klubove u okolnim mesnim zajednicama. Mladi sportisti sa kojima smo se danas družili, do svojih prvih pobeda i uspeha dolaze baš ovde, po uzoru na velika sportska imena koja su ponikla u Pančevu. Ministarstvo omladine i sporta nastaviće da kontinuirano ulaže u razvoj sportskog potencijala na lokalnom nivou i da svojim akcijama motiviše sve veći broj dece i mladih da se posvete sportskim aktivnostima”, naglasio je ministar Udovičić.

Top