Министар Удовичић отворио Мали сајам спорта у Панчеву и посетио младе спортисте из Омољице и ОШ „Братство јединство” из Војловице

Министар омладине и спорта Вања Удовичић отворио је данас Мали сајам спорта у Панчеву. Министарство омладине и спорта и Спортски савез Србије већ пету годину, уз помоћ локалних самоуправа широм Србије, организују ову спортску манифестацију, са циљем да анимирају што већи број деце и младих да се физички активирају на свакодневном нивоу.

Млади Панчевци данас су били у прилици да о спортским почецима, али и о освајању олимпијских медаља, разговарају са министром Удовичићем, некадашњим најбољим ватерполистом света, Давором Штефанеком, председником Спортског савеза Србије и олимпијским шампионом у рвању и Душаном Борковићем, Панчевцем и најбољим српским аутомобилистом.

„Настављамо традицију одржавања малих сајмова спорта широм Србије, а данас имамо прилику да о важности физичке активности за развој и здравље најмлађих разговарамо у Панчеву. Мало који град може да се похвали чињеницом да има преко 160 спортских удружења, и да су на његовој територији заступљени скоро сви спортови, што уз пратећу спортску инфраструктуру, Панчево чини спортском базом са великим потенцијалом. Данас су најмлађи имали могућност да се упознају са различитим спортовима, али и да чују спортска искуства нас старијих, који најбоље знамо да пут до освајања медаља почиње изласком на терен у свом месту. Позивамо све младе, и оне старије, да свакога дана, издвоје мало времена и буду физички активни, јер да бисмо били здрави спорт мора бити избор сваког од нас”, изјавио је министар Удовичић.

Приликом посете Панчеву, министар је обишао и спортисте кошаркашког клуба из Омољице и Основну школу „Братство јединство” из Војловице, којима јe, за нове спортске победе, уручио нову спортску опрему.

„Панчево треба да остане база будућих шампиона, и зато смо ту да подржимо локалне клубове у самом граду, али и клубове у околним месним заједницама. Млади спортисти са којима смо се данас дружили, до својих првих победа и успеха долазе баш овде, по узору на великa спортска имена која су поникла у Панчеву. Министарство омладине и спорта наставиће да континуирано улаже у развој спортског потенцијала на локалном нивоу и да својим акцијама мотивише све већи број деце и младих да се посвете спортским активностима”, нагласио је министар Удовичић.

Top