Ministar Udovičić i ministarka civilnih poslova Bosne i Hercegovine Gudeljević razgovarali o intenziviranju saradnje u oblastima omladine i sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa ministarkom civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankicom Gudeljević i razgovarao o različitim mogućnostima produbljivanja saradnje, u skladu sa potpisanim Memorandumom o saradnji u oblastima omladine i sporta između dveju zemalja.

Ministar Udovičić i ministarka Gudeljević podelili su iskustva vezana za uticaj pandemije virusa korona na  mlade i sport, kao i o predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Izražena je obostrana spremnost da se ubuduće preuzimaju zajedničke institucionalne aktivnosti kako bi se mladi i sportisti dveju zemalja čvršće povezali i delovali ujedinjeno po pitanjima od zajedničkog interesa. Sagovornici su se složili da su se kroz rad Regionalne kancelarije za mlade dodatno ojačali prijateljski odnosi mladih iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Jedna od tema sastanka bilo je i povezivanje nacionalnih granskih saveza i razmena iskustava sportskih stručnjaka i sportista, sa ciljem unapređenja sistema sporta u obe države. Ministar Udovičić predložio je i eventualnu saradnju Zavoda sa sport i medicinu sporta Republike Srbije i Antidoping agencije Srbije sa nadležnim institucijama Bosne i Hercegovine, u cilju usavršavanja i razmene iskustava svih činioca u sistemima sporta.

Top