Министар Удовичић и министарка цивилних послова Босне и Херцеговине Гудељевић разговарали о интензивирању сарадње у областима омладине и спорта

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са министарком цивилних послова Босне и Херцеговине Анкицом Гудељевић и разговарао о различитим могућностима продубљивања сарадње, у складу са потписаним Меморандумом о сарадњи у областима омладине и спорта између двеју земаља.

Министар Удовичић и министарка Гудељевић поделили су искуства везана за утицај пандемије вируса корона на  младе и спорт, као и о предстојећим Олимпијским играма у Токију.

Изражена је обострана спремност да се убудуће преузимају заједничке институционалне активности како би се млади и спортисти двеју земаља чвршће повезали и деловали уједињено по питањима од заједничког интереса. Саговорници су се сложили да су се кроз рад Регионалне канцеларије за младе додатно ојачали пријатељски односи младих из Србије и Босне и Херцеговине.

Једна од тема састанка било је и повезивање националних гранских савеза и размена искустава спортских стручњака и спортиста, са циљем унапређења система спорта у обе државе. Министар Удовичић предложио је и евентуалну сарадњу Завода са спорт и медицину спорта Републике Србије и Антидопинг агенције Србије са надлежним институцијама Босне и Херцеговине, у циљу усавршавања и размене искустава свих чиниоца у системима спорта.

Top